Bivši robijaš ubio komšiju na zakazanom dvoboju: Slaviša se domogao Kosova?

05.12.2021

08:10

0

Slaviša P. iz Kaonika kod Kruševca osumnjičen da je u ubio Radislava Aksentijevićs, pa pobega i za njim se traga

Bivši robijaš ubio komšiju na zakazanom dvoboju: Slaviša se domogao Kosova?
Copyright Foto:24sedam/ Goran Sivački

Slaviša P. (45) iz Kaonika kod Kruševca osumnjičen je da je u petak uveče ubio Radislava Aksentijevića (55) iz istog sela, pošto su se našli da "konačno reše neraščišćene račune".

Osumnjičeni je posle zločina pobegao i za njim policija traga, a meštani Kaonika su ispričali šta je prethodilo krvavom obračunu.

- Njih dvojica su se tri sata pre toga sreli u centru sela i posvađali se zbog nekog duga za kompresor. Sporno je bilo to što je, navodno, Slaviša dao Radislavu neispravni kompresor, a ovaj je valjda posle tražio da mu vrati pare - pričaju meštani i dodaju da su i osumnjičeni i ubijeni radili s poljoprivrednim mašinama, koje su uvozili iz Francuske.

Pošto su se posvađali, dogovorili su se da se kasnije nađu na izlazu iz sela kako bi se obračunali. U prvom trenutku rođaci su sprečili Radislava da ode, govorili su mu da ne ide da se svađa sa Slavišom, jer njega svi znaju kao prekog čoveka. Slaviša je više puta hapšen i robijao je zbog droge i oružja, a poslednji put je u zatvoru proveo sedam godina. Izašao je na slobodu pre pet meseci.

Naši sagovornici kažu da se Aksentijević ipak predomislio i otišao da se nađe sa Slavišom na, kako kažu meštani, dvoboju.

- Znajući s kim ima posla, Radislav je sa sobom poneo lovačku pušku. Došao je oko ponoći do kraja sela, stajao je na jednoj njivi kod poslednje kuće u selu. Tada je automobilom naišao Slaviša, koji nije ni izlazio iz vozila, nego je kroz prozor iz pištolja ispalio tri hica u Radislava i pobegao. Radislav nije ni stigao da se brani, niti da upotrebi pušku, preminuo je na mestu - kaže sagovornik.

Miroslav Ristić, žitelj Kaonika, kaže da je čuo tri pucnja.

- Čulo se tup, tup, tup, ali nisam znao šta se dešava. Tek posle sat vremena pozvali su mog sina da pomogne da utovare pokojnog. Mrtvog Radislava je kraj puta našao prolaznik iz susednog sela - prepričava Ristić.

Sumnja se da je Slaviša P. uspeo da napusti teritoriju Kruševca.

- Bio je lociran kod Trstenika, ali mu se odatle gubi trag. Sumnja se da je otišao na Kosovo - kaže izvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike