Tužilaštvo traži 10 godina za monstruma sa Karaburme: Bebi polomio ruke i noge!

04.12.2021

11:13

0

Njemu se na teret stavlja nasilje u porodici

Tužilaštvo traži 10 godina za monstruma sa Karaburme: Bebi polomio ruke i noge!
Rašid B - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Rašida B. (29) zbog sumnje da je 4. novembra u porodičnoj kući na Karaburmi pretukao sina svoje nevenčane supruge S. R. koji još nema ni godinu dana.

Njemu se na teret stavlja nasilje u porodici i tužilaštvo će od suda, kako se saznaje, tražiti da ga osudi na maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora.

- On se sumnjiči da je bebu sa kojom je na nekoliko minuta ostao nasamo pošto je dečaka majka okupala, nahranila i uspavala, a zatim na kratko otišla do Rašidove sestre da odnese pavlaku, brutalno pretukao i naneo teške telesne povrede - objašnjava sagovornik.

Očuh je, podsetimo, uhapšen pošto su on i majka 5. novembra dete doneli u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj, dan kasnije, 5. novembra. Lekari su tada konstatovali da dete ima prelome nadlaktice, obe ramene kosti, leve butne kosti i obe potkolenice. Odmah su pozvali policiju, jer je beba bila u teškom stanju.

Rašid B. je na saslušanju izjavio da nikada nije udario dete tvrdeći da je te večeri beba plakala i da mu je on dao samo cuclu i ljuljao ga u kolevci kako bi se smirio.

- Ja dete nisam ni pipnuo, nisam ga udario niti gurnuo i ne mogu da objasnim odakle ove povrede detetu - rekao je navodno na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu.

Tokom saslušanja, Rašid B. je navodno tvrdio da toga dana nije bio kod kuće do večeri, jer je radio na građevini, kao i da je njegova nevenčana supruga ceo dan bila sa detetom.

S druge strane, majka deteta Sandra M. navodno je otkrila da je i sama trpela batine, ali je tvrdila da nije znala da je njen suprug tukao i dete iz njene prethodne veze.

- Izašla sam iz kuće na kratko i ostavila dete sa Rašidom. Kada sam se posle nekoliko minuta vratila zatekla sam ga kako drži dete u naručju. Kada sam ga uzela od njega, počelo je da plače, videla sam krv u ustima i na rukavu majice, bio je crven u licu - navodno je izjavila majka. Navela je i da dete nije odmah odvela kod lekara jer je suprug odvraćao od toga. Rašid B. je, inače i dalje u pritvoru i uskoro bi trebalo da mu počne suđenje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike