Dečak stradao u eksploziji u Lučanima živeo na rubu egzistencije, porodica sve trošila na lekove: Majka i sestra za dlaku izbegle smrt!

26.11.2021

10:49

1

"Nastradali mladić je bio jedini zdrav član ovog domaćinstva"

Dečak stradao u eksploziji u Lučanima živeo na rubu egzistencije, porodica sve trošila na lekove: Majka i sestra za dlaku izbegle smrt!
hitna varenje - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović /Pixabay

A. D. (17), dečak iz lučanskog naselje Bjelica, koji je nastradao od eksplozije u garaži svog domaćinstva, bio je sam u tom trenutku, a samo nekoliko minuta pre nesreće sa njim u garaži su bile i njegove majka i sestra.

Kako se saznaje, majka i sestra poginulog mladića samo pukom srećom uspele su da prežive nesreću. Čim su napustile prostoriju začula se snažna detonacija.

- Majka je u izjavi rekla da su oni reciklirali metalne predmete kako bi ih prodavali kao sekundarne sirovine, jer su time pomagali oskudni kućni budžet. Potvrdila je da je dečak pored sebe imao i veoma težak predmet, najsličniji tegu, koji je najverovatnije eksplodirao. Prema opisu, može se zaključiti da je reč o ubojnom sredstvu, zaostalom iz prošlosti. U trenutku nesreće dečak je bio sam, nema osumnjičenih, ni krivičnog dela - rekli su iz tužilaštva u Čačku.

Porodica tinejdžera, inače veoma teško živi, skoro na rubu egzistencije, a mnogo novca troše na lekove.

- Nastradali mladić je bio jedini zdrav član ovog domaćinstva, koji je uporedo radio i išao u školu - kaže sagovornik.

Podsetimo, tragedija se dogodila prošlog vikenda, tačnije u subotu, kada je prema jednoj od verzija eksplodirao aparat za varenje. Prema drugoj nezvaničnoj verziji, mladić je nastradao od eksplozije koja potiče od topovskog đuleta, koje je mladić navodno, u pomoćnoj prostoriji svog domaćinstva pokušao da obradi električnim alatima, ne znajući da u njemu ima baruta.

- On je u bolnicu dovezen sa stravičnim povredama i nije davao znake života. Eksplozija mu je raznela deo lobanje, otkinula jednu ruku i deo noge. Po celom telu imao je gelere i rane. Pokušana je i reanimacija, ali nažalost nije mu bilo spasa - podeća izvor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike