Vlasnik teretane i njegov pomagač "pali" u Prokuplju: Osumnjičeni za pranje novca

24.11.2021

11:41

0

Osumnjičeni N. J. kao zajmoprimalac i P. Ž. (30) kao zajmodavac, u decembru prošle godine zaključili fiktivni ugovor o zajmu novca overen kod javnog beležnika

Vlasnik teretane i njegov pomagač "pali" u Prokuplju: Osumnjičeni za pranje novca
hapsenje osumnjiceni ubistvo djokici4 - Copyright Printscreen/MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe koje su osumnjičene za pranje novca.

Osumnjičeni N. J. (27), odgovorno lice PD "Healt Gym 2021" iz Prokuplja kao zajmoprimalac i P. Ž. (30) kao zajmodavac, osumnjičen za pomaganje u ovom krivičnom deliu, u decembru prošle godine zaključili su fiktivni ugovor o zajmu novca overen kod javnog beležnika. Obojica su, kako se navodi u saopštenju MUP Srbije, znali da primopredaja novca nije obavljena i da je takav ugovor potreban N. J. kako bi novac stečen kriminalom plasirao u legalne tokove.

N. J. se sumnjiči da je izveo konverziju gotovog novca u ukupnom iznosu od 9.346.792 dinara, ulažući ga u imovinu privrednog društva "Healt Gym 2021" koje je osnovao u aprilu 2021. godine u nameri da prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Deo novca, 60.000 evra, kako se sumnja, uplatio je na svoj štedni račun koristeći fiktivni ugovor o zajmu kao dokaz o poreklu gotovog novca, posle čega je kao odgovorno lice privrednog društva "Healt Gym 2021" podigao kredit od 60.000 evra, koristeći novac sa štednog raćuna kao garantni depozit.

On je, takođe, sa svog štednog računa, u više navrata, uplaćivao novac u "Healt Gym 2021" u ukupnom iznosu od 2.292.520 dinara.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N. J. kao i pretresom teretane "Healt Gym 2021" nađeno je i privremeno oduzeto 1.140 evra, 100 švajcarskih franaka, četiri mobilna telefona, automobil "mercedes", ručni sat "roleks", kao i kompletna oprema.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike