"Oprali" gotovo 70 miliona dinara: Petoro uhapšeno, za šestim se traga

06.11.2021

08:44

0

Uhapšeni bivši radnici privrednog društva „Confezioni Andrea Serbia“ d.o.o. Jagodina S. U., S. I. i E. T., kao i D. B. i M. M.

"Oprali" gotovo 70 miliona dinara: Petoro uhapšeno, za šestim se traga
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su pet osoba osumnjičenih za pranje novca.

Uhapšeni su, kako je saopštio MUP Srbije, bivši radnici privrednog društva „Confezioni Andrea Serbia“ d.o.o. Jagodina S. U. (41), S. I. (42) i E. T. (38), kao i D. B. (41), odgovornu osobu preduzetničke radnje „D. B. PR“, i M. M. (51), odgovorno lice preduzetničke radnje „Iron Staff“..

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen je i tridesettrogodišnji muškarac, bivši radnik PD „Confezioni Andrea Serbia“, osumnjičen za proneveru u obavljanju privredne delatnosti, a za kojim se traga.

Tridesettrogodišnjak, je, kako se sumnja, od 2015. do 2020. godine, višestruko uvećavao zarade osumnjičenih, suprotno zaključenim ugovorima o radu.

On se tereti i da je sa računa PD „Confezioni Andrea Serbia“ prebacivao novac na svoj račun, kao i na račune bivših radnica tog preduzeća E. T,  S. U. i S. I. Oni su, na taj način, prisvojili 47.353.746 dinara, a novac su, kako se sumnja, podizali sa računa i koristili za lične potrebe.

Tridesettrogodišnjak je osumnjičen da je novac sa računa PD „Confezioni Andrea Serbia“ prebacivao i na tekuće račune radnji „Iron Staff“ i „D. B. PR“, a odgovorne osobe tih firmi D. B. i M. M. su, kako se sumnja, na taj način prisvojile 19.591.956 dinara. Novac su, takođe, koristili za lične potrebe, iako su znali da im je neosnovano uplaćen.

Petoro osumnjičenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: MUP Srbije

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike