Državljanin Srbije je jedan od sedmoro preživelih iz "autobusa smrti": Pre tragedije sa verenicom objavljivao slike iz Istanbula (FOTO)

23.11.2021

10:33

0

Sulejmani i njegova verenica bili su u Turskoj, i pre samo dva dana na društvenim mrežama podelili su zajedničku fotografiju iz Istanbula

Državljanin Srbije je jedan od sedmoro preživelih iz "autobusa smrti": Pre tragedije sa verenicom objavljivao slike iz Istanbula (FOTO)
slika 1 - Copyright Printskrin/facebook

Na autoputu oko dva sata ujutru lokalnom vremenu, u blizini sela Bosnek, jugozapadno od glavnog grada Sofije, izgoreo je autobus, u kome je nastradalo 46 ljudi, među kojima i 12 dece.

Državljanin Srbije, Ljulzim Sulejmani iz Preševa bio je sa verenicom Medinom L. u autobusu, ali je srećom, preživeo.

Njih dvoje se nalaze među sedam preživelih putnika iz autobusa smrti. 

- U ovoj tragediji sedam ljudi je preživelo, hvala Bogu. Među preživelima je i Ljulzim Sulejmani iz Preševa - rekao je ranije Zoran Zaev, premijer Severne Makedonije.

Sulejmani i njegova verenica bili su u Turskoj, i pre samo dva dana na društvenim mrežama podelili su zajedničku fotografiju iz Istanbula.

Printskrin/facebook
 

 

Podsetimo, udes se dogodio na autoputu oko dva sata ujutru lokalnom vremenu, u blizini sela Bosnek, jugozapadno od glavnog grada Sofije.

-Među 46 putnika koji su poginuli kada se zapalio autobus u Bugarskoj, najviše je bilo državljana Severne Makedonije, iz raznih krajeva te zemlje, ali i jedan državljanin Srbije iz Preševa, koji je sa verenicom iz Kumanova putovao u Istanbul  - izjavio je on.

Zaev je za bugarsku agenciju Fokus rekao da je među žrtvama i jedan državljanin Belgije, kao i da je sve te podatke video u listi putnika.

Prema njegovim rečima, putnici su bili prosečne starosti između 40 i 50 godina, a najmlađa žrtva je 16-godišnja devojčica.

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović je za TV Prva rekao da nema zvanične potvrde da su među nastradalima i državljani Srbije, dok je albanska ministarka spoljnih poslova Olta Džačka izjavila je da su žrtve Albanci iz Severne Makedonije.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike