Nova hapšenja u opštini Palilula: Posle Jovičića pali i njegovi saradnici!

22.11.2021

15:33

0

Iza rešetaka smešteno je danas još 13 osoba među kojima i Vojislav Ćirić, pomoćnik predsednika opštine Palilula

Nova hapšenja u opštini Palilula: Posle Jovičića pali i njegovi saradnici!
Copyright Milan Maričić/ATAImages

Hapšenje 13 osoba kojima su omogućili izgradnju ilegalnih objekata na teritoriji beogradske opštine Palilula, samo je nastavak otkrivanja nezakonitih radnji u ovoj opštini i pritvaranja odgovornih za njih.

Uhapšeni su, da podsetimo, Vojislav Ćirić (69), odgovorno lice GO Palilula, koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem. Ćirić je, kako saznajemo, obavljao funkciju zamenika predsednika GO Palilula, a takođe je i vlasnik restorana "Vidovdan". Iza rešetaka je i građevinski inspektori M. L. (59), osumnjičen za krivična dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ.R. (62), G. P. (52), B. C. (62) i Z. P. (62), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Takođe, uhapšeni su i investitori S. H. (40), S. S. (51), M. B. (70), T. D. (48), A. V. (62), V. Ž. (49) i Ž. L. (42), koji se terete za trgovinu uticajem.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga.

Odgovorne osobe GO Palilula terete se da su, od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimali novac od investitora kako bi uticali na nadležne u inspekciji i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine. Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Instagram/aleksandar_jovicic_
 

Ovo, međutim, nije jedini slučaj koji je potresao opštinu Palilula tokom ove godine. Prvog dana juna ove godine, da podsetimo, uhapšen je bivši predsednik opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić (34). Njemu je tada određen kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicom). Taj pritvor ukinut mu je 30. jula ove godine. Današnja hapšenja, kako saznajemo, povezana su sa hapšenjem Jovičića.

Jovičiću je ukinut pritvor,  pošto je bio osumnjičen da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara,

Aleksandar Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43).

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja terete se građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu investitorima od inspekcijskih organa GO Palilula, kako ne bi srušili njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP posle hapšenja osumnjičenih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike