Snajperom nišanili Šakovića: Dvojica Obrenovčana na optužnici u Crnoj Gori

21.11.2021

08:48

0

Dvojica srpskih i dvojica crnogorskih državljana, dovode se u vezu sa pokušajem ubistva Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika "škaljaraca"

Snajperom nišanili Šakovića: Dvojica Obrenovčana na optužnici u Crnoj Gori
zaplenjeni snajper i oprema na Aerodromu Nis 27 10 2021 - Copyright MUP Srbije

U podgoričkom Višem sudu održana je kontrola optužnice protiv dvojice srpskih i dvojice crnogorska državljana, koji se dovode u vezu sa pokušajem ubistva Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana".

Ekipa koja je imala na nišanu Šakovića uhapšena je 10. marta u Podgorici, a kako je utvrđeno istragom, pratila ga je u stopu, i njihov plan bio je da ga likvidiraju hicem iz snajpera, koji bi ispalili iz stana prekoputa njegovog.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije i planiranja ubistva, da podsetimo, policija je u Podgorici uhapsila Nikolu Mirića (35) i Jovana Trkulju (35), obojicu iz Srbije, iz Obrenovca i Podgoričane Jovana Marovića (41) i Aleksandra Veljovića (30).

- Optužnica ispunjava sve uslove da bude potvrđena. Dokazi koji se nalaze u spisima nesumnjivo potvrđuju da postoji osnovana sumnja da je na njegovu štetu izvršeno krivično delo ubistvo u pokušaju - kaže advokat Damir Lekić, branilac oštećenog.

On dodaje da je tužilaštvo za kratko vreme prikupilo sve potrebne dokaze.

Inspektori tragaju za još najmanje tri osobe, među kojima su navodno i organizatori grupe, za koje se veruje da su iz vrha "kavačkog klana".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike