Nišanili ih snajperom i fotoaparatom: U kripto-telefonima likvidatora pronađene slike škaljarca

02.04.2021

19:56 >> 20:37

0

U kriptovanim telefonima uhapšenih zbog planiranja likvidacije Milića Minje Šakovića istražitelji su pronašli više fotografija tog Podgoričanina

Nišanili ih snajperom i fotoaparatom: U kripto-telefonima likvidatora pronađene slike škaljarca
Copyright Profimedia, ilustracija

U kriptovanim telefonima uhapšenih zbog planiranja likvidacije Milića Minje Šakovića istražitelji su pronašli više fotografija tog Podgoričanina i njemu bliskih osoba, saznaju “Vijesti” iz izvora uključenog u istragu.

Na jednoj od njih, prema istim informacijama, Šaković je fotografisan kako stoji pored prozora svoje kuće.

“Na nekoliko fotografija on je u svojoj kući, sa rodbinom i članovima porodice”, rekao je izvor “Vijesti”.

Istražitelji tvrde da, pored ostalih dokaza, to govori da su jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana planirali ubiti u kući, odnosno da su čekali trenutak da se ponovo pojavi pored prozora.

Među fotografijama koje su osumnjičeni razmenjivali međusobno, jesu i one na kojima se vidi snajper, potom fotografija snajpera u kombiju koji je danima bio parkiran naspram kuće Šakovića, koji su koristili.

Zbog planiranja likvidacije Šakovića, policija je uhapsila pet osoba, a tragaju za još najmanje tri, među kojima su i nalogodavci tog ubistva.

Šaković je juče sa svojim pravnim zastupnikom, advokatom Damirom Lekićem, bio u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva. Lekić po izlasku iz zgrade SDT-a nije želio da kaže kojim su povodom bili kod specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

U toj istrazi do sada su uhapšeni Podgoričani Saša Stanišić, Aleksandar Veljović (30) i Jovan Miranović (41), kao i Nikola Mirić (35) i Jovan Trkulja (35) iz Obrenovca. Stanišića policija sumnjiči da je ​članovima kriminalne grupe nabavljao automobile kojima su pratili Šakovića.

To je, saznaju “Vijesti”, inspektorima ispričao jedan od ranije uhapšenih, objašnjavajući kada je i kome Stanišić prodao vozila.

Slobodan Kašćelan i Jovan Vukotić Foto: Printscreen Youtube

Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije, ali bez policijskih ovlašćenja. Prema tvrdnjama istražitelja, on je nekoliko puta kvario akciju hapšenja, navodno javljajući članovima klana informacije iz policije.

Ta kriminalna grupa, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije, raspolagala je stotinama hiljada evra – kupili su dva stana naspram Šakovićeve zgrade i na Zlatici, gde su i uhapšeni Mirić i Trkulja, a iznajmili su još nekoliko stanova na teritoriji Podgorice. Policija je uspela da otkrije svaki stan koji su koristili i u kojima su, kako tvrde, planirali likvidacije.

Za “izvršenje” zadatka kupili su motocikl, četiri automobila i kombi koji je stalno bio parkiran naspram Šakovićeve kuće. “Vijesti” saznaju da su u tom kombiju policajci pronašli motocikl i sredstva za uništenje dokaza.

Osim toga, inspektori su oduzeli i više komada oružja, municiju, kriptovane telefone, novac i predmete koji “dokazuju da je za Šakovića spreman snajperski nišan”.

Vođa škaljarskog klana

Policija i SDT sumnjiče članove te kriminalne grupe da su danima nadzirali kuću Šakovića, ali i još dve lokacije u Podgorici na kojima stanuju Jovan Vukotić i njegov prijatelj i telohranitelj Marko Martinović.

Navodno, kako Vukotiću i Martinoviću nisu uspeli da uđu u trag, usredsredili su se na Šakovića, čiju likvidaciju su planirali da izvrše iz stana naspram njegove kuće. Sagovornik iz istrage kazao je da su danima čekali da Šaković izađe u dvorište, kako bi “završili” zadatak.

Inspektori su pronašli i stan u kom su, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, nameravali da se sakriju nakon likvidacije dok ne bude sigurno vreme za beg iz države.

Pročitajte još:

Veljović je uhapšen u porodičnoj kući u Zagoriču, Mirić i Trkulja u stanu na Zlatici, Miranović na Starom aerodromu, a Stanišić u porodičnoj kući u Spužu.

Istraga o planiranju likvidacije počela je nakon što je policija dobila informaciju da je, kako je “Vijestima” rečeno, u Crnu Goru ušla osoba “kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana”.

Policajci su, prema njegovim rečima, kontrolisali kombi vozilo koje je nekoliko dana bilo parkirano nedaleko od kuće Šakovića, a ispostavilo se da ga koristi ta grupa.

Kavački klan naredio ubistvo?

Šaković se u policijskoj evidenciji vodi kao šef podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana. Izvor iz policije rekao je da sumnjaju da je nalog za ubistvo Šakovića stigao iz kavačkog klana. Navodno, inspektori proveravaju da li su uhapšeni povezani i sa krađom Šakovićevog blindiranog “audija”, odnosno sa grupom koja ga je ukrala.

Šaković je 15. decembra prošle godine ostao bez blindiranog “audija” – lažni kupci su mu ga ukrali i umesto nekoliko desetina hiljada evra, ostavili mu falsifikovani pasoš. Taj slučaj je u rukama SDT-a zbog sumnje da su Šakovića i tada nameravali da ubiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike