Produžen pritvor Goranu Džoniću i sinovima!

19.11.2021

14:29

1

Saopšteno iz Višeg suda

Produžen pritvor Goranu Džoniću i sinovima!
Goran Džonić tereti se za ubistvo porodice Đokić - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook

Viši sud u Nišu produžio je pritvor Goranu Džoniću i njegovim sinovima, Milanu i Stefanu Džonića, protiv kojih se vodi istraga za ubistvo tri člana porodice Đokić.

- Ocenjujući da li i dalje stoje razlozi za pritvor protiv osumnjičenih, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, je rešenjem za jos 30 dana produžio pritvor protiv osumnjičenog Gorana Džonića, kao i osumnjičenih Stefana Džonića i Milana Džonića - saopšteno je iz Višeg suda.

Nekadašnji operativac policije Bratislav Timotijević smatra da Goran Džonić, osumnjičen za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, svojim ponašanjem nastoji da mu sud izrekne meru lečenja u psihijatrijskog ustanovi umesto odlaska na doživotnu robiju.

Timotijević je istakao da je situacija oko celog slučaja danas mnogo jasnija.

- Imamo mnogo više konkretnih stvari koji ukazuju na to da je Goran Džonić okrivljen s pravom - rekao je inspektor u penziji.

Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić
 

Andrej Kubiček iz Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja navodni plan o psihijatrijskoj meri komentariše sa sumnjom na bolje uslove u takvoj ustanovi u odnosu na zatvor. Takođe, ističe da detaljan plan o ubistvu ne može da smisli osoba koja je neuračunljiva.

- Ne slažem se da bi Džoniću u psihijatrijskoj ustanovi bilo bolje pošto su uslovi tamo znatno gori nego u zatvoru. Tamo ste i sa ostalim pacijentima i manji je komfor. Slažem se sa gospodinom Timotijevićem. Možda Džonić misli da će mu tamo biti bolje. Teško da može da bude neuračunljiv, može da bude oslobađajuće ako je bio neuračunljiv u trenutku zločina, ali neuračunljiv čovek ne može da planira i izvrši ubistvo ovako detaljno - naveo je Kubiček.

Supruga Gorana Džonića, prvoosumnjičenog za ubistvo tročlane porodice Đokić – Suzana, bila je jedna od pet svedoka koji su juče ispitani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Žena bivšeg vatrogasca, koga svi tragovi dovode u vezu sa ubistvom brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije, tokom saslušanja u tužilaštvu govorila je detaljno o svemu što se događalo tokom kobne večeri u kojoj su ubijeni Đokići.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike