Najsuroviji srpski kriminalci su emotivne ribe u horoskopu: Vođe klanova, neumoljivi vojnici i ubice! Legija, Zver, Marko Mesar i Kum

18.11.2021

19:45

0

"Ribe ne žive u realnosti i zbog toga padaju pod uticaj kriminala i poroka"

Najsuroviji srpski kriminalci su emotivne ribe u horoskopu: Vođe klanova, neumoljivi vojnici i ubice! Legija, Zver, Marko Mesar i Kum
krimosi horoskop - Copyright Profimedia/Printscreen

Mnogi na sudbinu određenu zvezdama odmahuju rukom, ali statistika je neumoljiva i pokazuje da su neki pripadnici Zodijaka naklonjeniji kriminalu od drugih. Međutim srpsko podzemnje napravilo je sopstveni statistiku i ne podpada pod kalup istraživanja stručnjaka, ali svakako priča svoju priču. Najemotivniji su i najsuroviji - Legija, Zver, Kum i Mare Mesar u znaku intuitivnih Riba.

Čak i ako ste od onih koji se ne interesuju za sudbinu određenu zvezdama, svako zna po nešto o znakovima Zodijaka. 

Znamo da su oni u znaku Riba i Raka najemotivniji, najintuitivniji, ali i najmaštovitiji. Ipak, srpsko podzemlje složiće se možda samo sa jednom osobinom, da znaju da puste mašti na volju. Tako su neki od najsurovijih pripadnika srpskog podzemlja upravo i pripadnici ova dva znaka.

Ribe - emotivni i surovi

Milorad Ulemek Legija 

Legija je označen kao jedan od najpoznatijih srpskih kriminalaca koji je bio i vojno lice i kako mnogi smatraju jedan od najboljih i najkorisnijih srpskih vojnika. Bivši je pripadnik Francuske legije stranaca, član Srpske dobrovoljačke garde, a zatim i komandant Crvenih beretki.

Profimedia
 

Takođe je označen kao jedan od glavnih organizatora ubistava nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, članova Srpskog pokreta obnove i dr. Smatra se da je ove kriminalne činove izvršio pod okriljem Službe državne bezbednosti preko Jedinice za specijalne operacije čiji je komandant bio. Trenutno služi kaznu zatvora, a osuđen je na 40 godina zbog ubistva Đinđića, ali i još tri maksimalne kazne.

Sretko Kalinić 

Kalinić, poznat pod nadimkom Zver, čuveni je i glavni egzekutor ozloglašenog "zemunskog klana". Sretko je tokom jednog suđenja priznao da je svoje žrtve likvidirao profesionalno, za samo nekoliko sekundi, ali nije uvek bilo tako. 

Tanjug
 

Naime, Kalinić je ispričao i da je svoju žrtvu Milana Jurišića, kog je ubio u Španiji, bukvalno raskomadao, samleo u mašini za mlevenje mesa, spakovao u plastične vrećice i bacio ih u reku. Rekao je i da su stan gde su ubili Jurišića posle okrečili kako bi sakrili tragove krvi.

Mile Luković - Kum

Kum je bio jedan od dvojice vođa ozloglašenog "zemunskog klana", a tokom atentata koji su se odigravali od 2000. do 2003. godine, a za koje je bio odgovoran ovaj klan, Luković se sa Sretkom Kalinićem i Milošem Simovićem smatrao za glavnog pucača u klanu.

Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića u policijskoj akciji "Sablja", ubijen je zajedno sa drugim vođom klana i najboljim prijateljem Dušanom Spasojevićem Dućom. 

Dušan Spasojević i Mile Luković Kum Foto: Privatna arhiva
 

Prema zvaničnoj verziji njihovog ubistva, policija ih je usmrtila jer su oni prvi "pripucali", a postoje i priče da su Spasojević i Luković brutalno pretučeni, a zatim streljani.

Marko Miljković - Mesar

Miljković je označen kao desna ruka Veljka Belivuka i glavni egzekutor u njegovom klanu. Protiv njega i još njihovih saradnika podignuta je optužnica za surove likvidacije Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija, kao i Zdravka Radojevića, a istuje se i ubistvo Nikole Mitića. 

Takođe, crnogorska policija vodi istragu protiv Miljkovića i Belivuka zbog sumnje da su učestvovali u tri ubistva na teritoriji ove zemlje.

Marko Miljković/Printscreen/Pink
 

Za Miljkovića se navodi da su njegova dela upravo ona najmonstroznija. Takođe, u medijima se pojavila informacija i da je u bolničkoj postelji sekirom usmrtio inspektora Dejana Jovića i tako ga "skinuo sa grbače" svom klanu.

Ovi "žestoki momci" označeni su kao neki od najsurovijih, sa najdebljim kriminalnim dosijeom. Međutim, istraživanja koja je sproveo FBI ne smatraju Ribe toliko opasnim.

Prema navodima stručnjaka koji su svoja istraživanja sproveli za FBI, Ribe se najčešće povezuju uz zločine povezane sa drogom - dilovanjem, uzgojom ili švercovanjem. Isto tako, mogu švercovati i retke životinje, ljude ili duvan, a njihovi su zločini uvek pomalo bizarni. Na lestvici kriminalaca postavili su ih na osmo mesto kao sitne kriminalce, ali završe li u zatvoru, tamo se dodatno povezuju sa krimi-miljeom i od sitnih lako postaju veliki kriminalci.

Rakovi - zločini iz strasti

Dušan Spasojević - Šiptar 

Spasojević, poznat i pod nadimkom Duća, smatra se jednim od osnivača "zemunskog klana". Bio je poznat po surovosti i smatra se nalogodavcem i organizatorom većine likvidacija koje je izvršio njegov klan, a poznat je i po otmicama poznatih srpskih biznismena koje je vraćao nakon dobijenog novca za njihov otkup.

Zvezdan Jovanović - Zmija

Jovanović je bio pripadnik Jedinice za specijalne operacije koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Smatra se da je upravo on pucajući iz puške „Hekler & Koh“ iz zgrade Zavoda za fotogrametriju u Ulici admirala Geprata u Beogradu, ubio premijera pucajući mu u srce.

Za razliku od Riba, pema ovom istraživanju, Rakovi su pravi strah i trepet.

Prema FBI-ovoj statistici, najviše kriminalaca je rođeno upravo u znaku Raka. Kako se navodi, skloni su nasilnim delima u trenucima potpune psihičke rastrojenosti, a najčešće je reč o ubistvima iz strasti ili osvete. Teško kontrolišu temperament, a nakon što su uhvaćeni, prema istraživanju, retko pokazuju pokajanje.

Dalje na lestvici srpskog podzemlja se takmiče oni u znakovima Ovna, Device, Blizanaca i Vage.

Ovan - dominacija

Željko Ražnatović Arkan 

Arkan je bio je srpski kriminalac koji je na kraju bio veoma potreban državi. Bio je i srpski političar, paravojni komandant i osnivač i glavni komandant paravojne Srpske dobrovoljačke garde, osnivač i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva.

Bio je strah i trepet u srpskom podzemlju sve do janura 2000. godine kada je ubijen.

Zoran Jakšić "klan Amerika"

Jakšić je jedan od vođa takozvanog klana Amerika. On trenutno u Peruu robija 25 godina zbog šverca 800 kilograma kokaina.

U peruanskoj javnosti slovio za opasnog kriminalca sa Balkana sa više od 40 identiteta kog više zemalja potražuje zbog međunarodne trgovine narkoticima i organizovanog kriminala.

Zoran Jakšić/Printscreen Youtube
 

Prema FBI-ovoj statistici, pripadnici ovog vatrenog znaka poseduju najviše oružja. Ako se bave kriminalnim radnjama, najverovatnije to rade po ugovoru – odnosno drugi ih plaćaju za to, bilo da su kamatari, ucenjivači ili plaćene ubice. Prema njihovom, kako pokazuju ova istraživanja, psiho-profilu Ovnovi su odlični i u ulozi vođe pobune.

Device - pedantni i napoverljivi

Veljko Belivuk - Velja Nevolja 

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe Partizana "Principi", od navijača je postao jedan od najsurovijih vođa kriminalnih grupa u Srbiji, a i šire.

Njemu se na teret prema podignutoj optužnici stavlja pet brutalnih ubistava, a još jedno se ispituje. Dok se i u Crnoj Gori vodi istraga za još tri ubistva za koja se sumnja da su delo Belivuka i njegovih saradnika.

Prema podacima iz istrage, Velja Nevolja i njegovi saradnici su na najmonstruoznije moguće načine mučili svoje žrtve, odsecali im delove tela, a kasnije ih mledli u mašini za mlevenje mesa.

Đorđe Božović - Giška 

Giška je bio srpski kriminalac, ali i osnivač Srpske garde, paravojne formacije SPO-a. On je tokom bio saradnik DB-a, a bio je zadužen za planiranje likvidacija ustaških i albanskih terorista.

Đorđe Božović Giška/Facebook Legende devedesetih
 

Giška je bio jedan od najistaknutijih članova srpskog podzemlja i jedan od najboljih prijatelja Želhjka Ražnatovića Arkana.

Kako pokazuju istraživanja za FBI, nakon Ovnova, pripadnici ovog znaka drugi su po učestalosti nošenja ili posedovanja oružja. Poput drugih pripadnika zemljanih znakova, najskloniji su finansijskim prevarama. Takođe, mogu biti i provalnici ili hakeri, a velike su šanse da budu uhvaćeni, kako se navodi, brzo "pucaju" pod pritiskom. Ipak, Device prema ovom istraživanju nisu opasne i malo je onih koji se bave kriminalom.

Vaga - diplomate srpskog podzemlja

U znaku Vage rođen je Luka Bojović, označen kao vođa "zemunskog klana".  Luka je označen kao organizator nekoliko likvidacija u regionu, ali nije dokazano da je izvršio takvo delo. On trenutno služi kaznu zatvora u Španiji, dok je za optužbe podignute protiv njega u Srbiji, oslobođen. Ipak, smatraju ga jednim od najopasnijih kriminalaca sa naših prostora.

Blizanci - druželjubivi, a nezahvalni

Ljubomir Magaš - Ljuba Zemunac

Ljuba Zemunac je bio jedan od najpoznatijih "žestokih momaka" iz beogradskog podzemlja. Bio je jedan od onih na kojeg su se kriminalci početnici ugledali, a čak i oni koji su se usudili da na njega zapucaju nisu znali da li ga se plaše ili žele da ga "smaknu". 

Presudio mu je Voždovčanin Goran Vuković Majmun koji je nakon ove likvidacije postao jedan od najcenjenijih u beogradskom podzemlju.

Ljubomir Magaš Printscreen/Facebook/Mafija ne prašta
 

Dejan Stojanović - Keka 

Keka je bio vođa takozvane Kekine grupe sa Novog Beograda koja je osnovana devedesetih godina, a uslov da neko postane član bio je da je do sada već izvršio neko ubistvo, ili je makar imao pokušaj istog. 

Navodilo se da su članovi koji su bili najbrutalniji u zločinu imali najvišu poziciju u grupi, a nisu prezali ni od najgorih krivičnih dela kao što je silovanje, nasilje, iznuda, ali i trgovina drogom, razbojništvo i ucena.

Pripadnici ovog znaka po FBI-ovoj statistici su na samom dnu po broju uhapšenih. Bave li se kriminalom, najčešće je reč o raznim “kombinacijama” i prevarama, a oni nisu tipovi koji hodaju s pištoljem i prete ljudima, već su njihovo oružje lažna obećanja, navodi se u istraživanju. 

U zanku Škorpije rođen je Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam, u znaku Lava Vladimir Milisavljević poznat kao Vlada Budala, inače vođa "voždovačkog klana", a u znaku Vodolije Željko Maksimović Maka.

Astrolog i psiholog Ana Rakić Đuričić je za 24sedam objasnila da je pomenuto istraživanje pouzdano, ali da svakako nije jedino i da je svačiji psihološki profil drugačiji. Ipak, kako kaže, postoje opšte karakteristike znaka koje u ovom slučaju opisuju dosta.

- Više istraživanja je potvrdilo da su Rakovi, Škorpije, ali i Ribe znakovi Zodijaka najskloniji kriminalu. Opšte karaktreristike kod Riba donosi njihova planeta, Neptun, a to je najpre iluzija. Ribe imaju zamagljenu sliku stvarnosti, Neptun je višeznačna planeta, a Ribe koje su inače emotivne, ako ne razviju tu svoju stranu ličnosti, često ne mogu da žive u realnosti i zbog toga padaju pod uticaj kriminala i poroka- objašnjava Rakić Đuričić.

Ona dodaje i da Ribe prepoznaju sebe u slikama velikana u svetu kriminala i često se ugledaju na njih. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike