Osuđen mladić koji je usmrtio Jovanu u Nišu: Brat ogorčen "Presuda je sramotna" (VIDEO)

18.11.2021

13:14

0

Ustanovljeno je da je okrivljeni u trenutku nesreće u krvi imao 1.38 promila alkohola

Osuđen mladić koji je usmrtio Jovanu u Nišu: Brat ogorčen "Presuda je sramotna" (VIDEO)
Jovana Petković - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Mladen Gigić iz Niša koji je optužen da je 21. novembra prošle godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala 25-godišnja Jovana Petković iz Vladičinog Hana, osuđen je na 7 godina zatvora.

Njega je Viši sud u Nišu oglasio krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, ali predlog zamenice Višeg javnog tužioca Tatjane Stevanović da Gigić dobije maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora sudija nije usvojio, već je kaznu ublažio.

Njemu će u kaznu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru kao i vreme zabrane napuštanja stana.

Porodica nastradale devojke nije zadovoljna presudom i ocenjuju je sramotnom.

- Čuo sam presudu i mislim da je sramotna, mislim da se sada pokazalo da mlad život u Srbiji ne vredi ništa, da može bilo ko da ga uništi i da prođe blago kažnjen što je u ovom slučaju i dokazano. Mislim da je sva odgovornost na sudiji, jer tužilac je bila odmerena po mom mišljenju i tražila 12 godina zatvora što apsolutno se slažem da je zaslužio okriljeni takvu kaznu, ali još jednom se pokazalo da je Srbija jadna država - rekao je brat nastradale devojke Miljan Petković.

Inače, na suđenju je dokazano da je Gigić nesreću izazvao tako što je prošao kroz crveno, velikom brzinom i u alkoholisanom stanju. U optužnici piše da je vozio 101 km na sat i imao 1,38 promila alkohola u krvi.

Na jednom od ročišta je bio prikazan i snimak nesreće na kojem se vidi da je okrivljeni prošao na crveno svetlo. Snimak je pokazao da "stop" svetla nisu bila upaljena sve do udarca u automobil nastradale devojke, što je opovrgnulo prethodne navode odbrane da su kočnice bile neispravne.

Suđenje za nesreću koja se dogodila kod Bulevarske pijace počelo je u julu ove godine, a sudija Ivan Bogdanović je nakon pet meseci doneo presudu.

Viši sud je nedavno odlučio da optuženi vozač pređe u kućni pritvor uz elektronski nadzor, pa zbog takve odluke i suđenja koje se odužilo, porodica nastradale devojke je organizovala protest na kojem je tražila maksimalnu kaznu za vozača.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. Kostić

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike