Nova brutalna likvidacija Belivuka i ekipe? Na Lovćenu pronađeni ostaci tela, sumnja se da pripadaju Kapetanu

17.11.2021

15:21

0

Mila Radulovića, kako se sumnja, 14. oktobra prošle godine oteli su Belivuk, Miljković i Nebojša Janković

Nova brutalna likvidacija Belivuka i ekipe? Na Lovćenu pronađeni ostaci tela, sumnja se da pripadaju Kapetanu
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Najbrutalnijoj kriminalnoj grupi u regionu, protiv koje se u Srbiji vodi postupak za šest ubistava i u Crnoj Gori za dva, na teret je stavljena i likvidacija Mila Radulovića preko čijeg su Skaj telefona mamili žrtve.

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo osumnjičilo je Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, kao i vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana i Igora Božovića za ubistvo Mila Radulovića, zvanaog Kapetan, koji je nestao 14. oktobra prošle godine. Kako prenosi dnevnik Dan, u okolini Lovćena pronađeni su delovi tela, za koje se sumnja da su Radulovićevi.

- Istragom je obuhvaćeno 12 osoba, među kojima su i navodne vođe kavačkog klana. Kašćelan i Božović, koji su u pritvoru u Crnoj Gori, počektom nedelje su saslušani i oni su negirali krivicu i trvdili da nemaju nikakva saznanja o tome - navode oni.

Mila Radulovića, kako se sumnja, 14. oktobra prošle godine oteli su Belivuk, Miljković i Nebojša Janković.

- Ključni dokazi protiv kriminalne grupe otkriveni su zahvaljujući Skaj komunikaciji koja je otvorena, kao i na osnovu svedočenja Bojana Hrvatina koji je osumnjičen da je bio pripadnik kriminalne grupe. On je sa tužilaštvom sklopio sporazum o svedočenju, na osnovu kog je pristao da ispriča sve o krivičnim delima i funkcionisanju grupe u zamenu za blažu kaznu - podseća sagovornik Kurira.

Uhapsili su Kapetana

Bojan Hrvatin tužilaštvu u Beogradu je otkrio da su Belivuk, Miljković i Nebojša Janković otputovali u Crnu Goru da "uhapse Kapetana".

- Kapetanu sam video samo sliku, znam da je imao bradu, da je bio stariji. Osoba koja im je davala informacije o "škaljarcima" i bila na vezi sa Kapetanom, otkrila im je štek-kuću gde odlaze da uhapse Kapetana, kako bi preko njega mogli da navuku ostale, pre svega Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića - ispričao je navodno Hrvatin. Šarac je, podsetimo, primetio da nešto nije u redu i nije otišao na sastanak, ali je ubijen kasnije u Tržnom centru Ušće.

Hrvatin je, kako dodaje, potvrdio da su u oktobru Belivuk i Miljković ilegalno ušli u Crnu Goru i preko "osobe koja je navodno radila za oba klana, a zapravo je bio "kavčanin", uspeli da identifikuju i otmu Kapetana. Od njega su uzeli Skaj telefon preko kog su u naselje Spuž namamili Damira Hodžića i Adisa Spahića. Preko istog telefona, "na noge" delu kriminalne grupe koji je bio u Beogradu, doveli su i Lazara Vukićevića koji je istog dana ubijen u Ritopeku.

- Sumnjali su da Kapetan finansira "škljarace". Sa njegovog telefona su Vukićeviću poslali sliku vezanog Beliuvka uz poruku "dođi da deremo Vepra". Kada je Vukićević došao u Ritopek, umesto vezanog Belivuka koji je u to vreme bio u Crnoj Gori, zatekao je ostale pripadnike grupe koji su ga u kući istog dana ubili - podseća izvor.

Za to vreme, kako se sumnja, Belivuk i Miljković su izvršavali zločine u Crnoj Gori, ali su svo vreme bili na Skaj vezi sa delom klana u Beogradu.

- Je li brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači brate ja ne mogu da ti opišem... Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa (Hodžica), odrali smo Zeta (Spahića) i evo ga Kapetan, i njega cemo da oderemo za koji dan, znači burazeru četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - poruka je koju je navodno Miljkovic poslao 14. oktobra oko 22.17 sati, dok su Kapetana još držali zarobljenog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike