Pritvor mladiću koji je izazvao nesreću u kojoj je poginula učiteljica: Bio na kokainu i vozio preko 130 na sat!

16.11.2021

13:46

0

Donošenjem naredbe o sprovođenju istrage je krivični postupak otpočeo i u ovoj fazi će se prikupiti svi dokazi potrebni za donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom

Pritvor mladiću koji je izazvao nesreću u kojoj je poginula učiteljica: Bio na kokainu i vozio preko 130 na sat!
Tijana Bilić - Copyright Foto: Facebook

Početkom novembra na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kać desila se strašna saobraćajna nesreća, u kojoj je život izgubila učiteljica Tijana Bilić (36). Nesreću je izazvao vozač Mercedesa star 21 godinu, koji je bio pod dejstvom kokaina i thc-a, a koji se nakon nesreće opirao hapšenju.

Povodom saobraćajne nezgode do koje je došlo na Zrenjaninskom putu 7. novembra, u kojoj je smrtno stradala oštećena B.T. iz Novog Sada, a koji događaj je doveo do uznemirenja javnosti, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

-Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je odobrilo zadržavanje osumnjičenog K.P. iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 2 u vezi čl. 289 st. 1 KZ, nakon čega je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog postojanja osnovane sumnje da je kršeći više normi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, između ostalog i vožnjom pod uticajem opojnih droga, ugrozio javni saobraćaj što je za posledicu imalo smrt oštećene - rečeno je u Višem javnom tužilaštvu.

Kako su dodali, donošenjem naredbe o sprovođenju istrage je krivični postupak otpočeo i u ovoj fazi će se prikupiti svi dokazi potrebni za donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom.

- Pored navedenog, Više javno tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu da prema osumnjičenom odredi pritvor iz više razloga propisanih čl. 211 Zakonika o krivičnom postupku, između ostalog, zbog uticaja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti, te je sudija za prethodni postupak prema osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike