Tužilaštvo predložilo kaznu od 12 godina zatvora za Jovaninu smrt, a odbrana traži da se u obzir uzmu neispravne kočnice

15.11.2021

15:45

0

"Jako mi je žao što se sve ovo desilo"

Tužilaštvo predložilo kaznu od 12 godina zatvora za Jovaninu smrt, a odbrana traži da se u obzir uzmu neispravne kočnice
Jovana Petković - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Na suđenju 20-godišnjem M. G. iz Niša koji je optužen da je 21. novembra prošle godine izazvao udes u kojem je nastradala 25-godišnja J. P. iz Vladičinog Hana, iznete su završne reči i zamenica Višeg javnog tužioca Tatjana Stevanović predložila je da optuženi dobije maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora. Optuženi vozač pred sudom je rekao da mu je žao zbog svega što se desilo. Presuda će biti izrečena u četvrtak, 18. novembra.

Stevanovićeva je pred Sudom iznela da je Tužilaštvo dokazalo da je okrivljeni vozio brzinom koja je veća od 50 kilometara na sat, da je prošao na crveno svetlo i da je bio za volanom sa 1,38 promila alkohola u krvi. Istakla je i da su to postupci koji su uzrok saobraćajne nesreće u kojoj je stradala 25-godišnjakinja.

Imajući u vidu sve okolnosti krivičnog dela, predlažem kaznu u trajanju od 12 godina - rekla je Stevanovićeva.

Predložila je i da optuženi snosi troškove krivičnog postupka. Sa završnom reči tužioca složio se i advokat oštećenih.

Završne reči advokata optuženog bile su da je saobraćajnu nesreću prouzrukovao neispravni sistem za kočenje, pa je tražio što blažu kaznu za optuženog koji je na to dodao da mu je žao za sve šta se desilo.

- Jako mi je žao što se sve ovo desilo - rekao je optuženi.

Sudija će doneti presudu u četvrtak, 18. novembra.

Podsetimo, na prethodnom ročištu je bio prikazan snimak nesreće na kojem se vidi da je okrivljeni prošao na crveno svetlo. Snimak je pokazao da "stop" svetla nisu bila upaljena sve do udarca u automobil nastradale devojke, što je opovrgnulo prethodne navode odbrane da su kočnice bile neispravne.

Suđenje za ovu nesreću počelo je u julu ove godine, osam meseci od nesreće. Na prvom ročištu tužilac je naveo da je M. G. nesreću izazvao tako što je prošao kroz crveno, velikom brzinom i u alkoholisanom stanju. U optužnici piše da je vozio 101 km na sat i imao 1,38 promila alkohola u krvi.

Viši sud je nedavno odlučio da optuženi vozač pređe u kućni pritvor uz elektronski nadzor, pa zbog takve odluke i suđenja koje se odužilo, porodica nastradale devojke je organizovala protest na kojem je tražila maksimalnu kaznu za vozača.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike