Belivukovom klanu se na teret stavlja i šesto ubistvo: Mitiću odsekli prst, davili ga, pa zaklali

15.11.2021

10:01

0

"Mitiću su prvo odskli prst na nozi, pa ga davili i na kraju zaklali"

Belivukovom klanu se na teret stavlja i šesto ubistvo: Mitiću odsekli prst, davili ga, pa zaklali
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen

Ubistvo Beograđanina Nikole Mitića (33), biće šesti zločin za koji Tužilaštvo za organizovani kriminal ima dokaze da je počinio klan Veljka Belivuka.

U naredbi za sporovođenje istrage stoji da su Mitića oteli, mučili i zverski ubili, nezvanično, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Vladan Draganić i Dejan Tešica.

Foto:MUP
 

Protiv ovog klana podignuta je optužnica za pet ubistava i čeka se datum pripremnog ročišta. Na čelu tročlanog sudskog veća biće sudija Zorana Trajković.

- Kako je optužnica postala pravosnažna u ovom trenutku nije je moguće dopuniti sa još jednim ubistvom. Tokom suđenja tužilac će biti taj koji će zatražiti da se ona proširi za zločin nad Mitićem - pojašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

U naredbi za sprovođenje istrage stoji da je Mitić otet 10. avgusta prošle godine na Dedinju.

- Njemu su osumnjičeni preprečili put ispred ambasade SAD-a. Tada su ga kidnapovali i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici. U tajnoj prostoriji su nastavili njegovo mučenje. Mitić je imao telefon sa aplikacijom “Skaj” i tada su tražili da im da šifru kako bi otkrili sa kim komunicira. Izvukli su prepisku sa Lazarom Vukićevićem (takođe ubijenim). Telefon su bacili u Dunav, a po naredbi Belivuka i Miljkovića Mitić je odvezen u vikendicu u Ritopeku.

MUP
Nikola Mitić,

- Belivuk i Miljković su preko “Skaja” nastavili da komuniciraju sa članovima grupe i daju im zadatke. Prema njihovoj naredbi, Mitiću su prvo odsekli prst na nozi, pa ga davili i na kraju zaklali - stoji u naredbi o sprovođenju istrage.

Mitićev automobil “hondu sivik” osumnjičeni su odvezli na Košutnjak gde su uklonili sve tragove. Delove tela ubijenog Mitića bacili su u Dunav, a prostorije su očistili varakinom.

Podsetimo, na teret Belivukovom klanu stavljaju se i ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijević Pukija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike