Turski državljanin skrivao 230.000 evra u duplom dnu kofera: Iskusnim carinicima to nije promaklo

13.11.2021

06:56

0

Autor: 24sedam

Vozač je predat policiji u dalju nadležnost, a o ishodu kontrole odmah je obavešteno i tužilaštvo za organizovani krimina

Turski državljanin skrivao 230.000 evra u duplom dnu kofera: Iskusnim carinicima to nije promaklo
duplo dno kofera - Copyright Foto: Uprava carine

Na graničnom prelazu Gradina, prilikom rutinske provere, iskusni radnici otkrili su i sprečili pokušaj krijumčarenja 230.000 evra u duplom dnu kofera.

Slučaj je otkriven na izlazu prelaza Gradina, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen kamion turskog prevoznika koji se iz Mađarske uputio ka Turskoj.

Carinici su tokom pregleda kabine kamiona, na krevetu vozača primetili kofer, za koji je turski državljanin koji je upravljao teretnjkom rekao da sadrži njegove lične stvari. 

Međutim, carinici su prilikom pregleda na dodir osetili čvrstu pregradu na sredini kofera, a potom su utvrdili da je reč o kartonu kojim je ovaj vozač pokušao da prikrije gotovinu koju je skrivao prilikom prelaska granice.

Reč je o sumi od čak 230.000 evra spakovanoj u pet paketa zavijenih u papir, najvećim delom u apoenima od 200 evra, za koju je vozač izjavio da pripada njemu. 

Vozač je predat policiji u dalju nadležnost, a o ishodu kontrole odmah je obavešteno i tužilaštvo za organizovani kriminal, dok je novac zadržan radi dalje istrage ovog krivičnog dela.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Uprava carine

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike