Ovo su pripadnici interventne jedinice koji su hrabro intervenisali u Mirijevu: Diler droge potegao pištolj!

09.11.2021

10:25 >> 10:27

0

Ministar Aleksandar Vulin Istakao da svako ko se drzne da napadne policajca, mora da zna da će naići na adekvatan odgovor države

Ovo su pripadnici interventne jedinice koji su hrabro intervenisali u Mirijevu: Diler droge potegao pištolj!
2 - Copyright Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Vračar i Interventne jedinice 92, uhapsili su Srđana Jovandića (43), osumnjičenog da je uperio pištolj u policijske službenike koji su, po naredbi suda, izašli na pretres njegovog stana u Mirijevu, jer se sumnjalo da ima oružje u ilegalnom posedu.

Pripadnik Interventne jedinice 92, koji je s kolegama učestvovao u akciji u Ulici Ljubiše Miodragovića, čim je video da je Jovandić uperio pištolj ka njemu i kolegama, brzo je odreagovao, ispalio hitac ka osumnjičenom i onesposobio ga, a na taj način sačuvao svoj život i živote svojih kolega. Osumnjičeni je s povredom ruke prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Foto: MUP Srbije
 

U njegovom stanu nađeno je oko 100 grama praškaste materije za koju se sumnja da je heroin, 200 grama nepoznate praškaste materije, 10 kutija metadona, vagica za precizno merenje, kao i dva pištolja koja je držao u ilegalnom posedu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se sastao sa pripadnicima Interventne jedinice 92 koji su učestvovali u ovoj akciji, istakao je da napadi na policijske službenike, koji svakodnevno, rizikujući svoje živote, brinu o bezbednosti svih naših građana, moraju biti najoštrije sankcionisani i osuđeni.

Foto: MUP Srbije
 

Istakao je da svako ko se drzne da napadne policajca, mora da zna da će naići na adekvatan odgovor države, koja će iza svakog policijskog službenika stati i zaštititi ga.

- Ministarstvu unutrašnjih poslova bezbednost naših pripadnika je uvek na prvom mestu. Da bi štitili i branili druge moraju i sami biti zaštićeni i mi ćemo nastaviti da ulažemo u obuke i njihovo opremanje kako bi u obavljanju svakodnevnih zadataka bili što zaštićeniji - rekao je ministar policije.

Ministar je pohvalio pripadnike Interventne jedinice koji su pribranost, hrabrost i profesionalizam, pokazali ne samo u ovoj akciji, već to svakodnevno čine vodeći brigu o bezbednosti ulica prestonice, koji su građanima na usluzi 24 sata sedam dana u nedelji i koji su prvi tamo gde se dogode ubistva, masovne tuče, obračuni, razbojništva, ranjavanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: MUP Srbije

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike