Albanci tukli trudnu Srpkinju u Francuskoj: Njoj i mužu pretili smrću!

04.11.2021

10:24

0

Albanka je počela da bije moju suprugu, koja nije mogla da se odbrani

Albanci tukli trudnu Srpkinju u Francuskoj: Njoj i mužu pretili smrću!
Francuska policija - Copyright Profimedia

U jednom mestu na istoku Francuske, Albanci su napali jednu srpsku porodicu.

Prema rečima S. B., njegova žena, u osmom mesecu trudnoće, dobila je nekoliko udaraca. Takođe je i sam S .B., prema njegovom svedočenju, dobio nekoliko udaraca, a i istrgnut mu je krst s vrata.

Srbin S. B., koji je još uvek u šoku zbog svega što se desilo, ali i zbog pretnji smrću koje je dobio, ispričao je šta se tačno dogodilo.

Ova srpska porodica već ima ćerkicu koja je rođena u Francuskoj, u koju su došli pre četiri godine. Od prvog dana su smešteni u prihvatnom centru, odbijen im je zahtev za azil i trenutno su bez boravišne dozvole. Prema njihovim rečima, kako su im francuske socijalne službe saopštile, čeka se da ispune uslov - punih pet godina boravka, da bi dobili boravišnu dozvolu i pravo na rad.

U regionu gde živi srpska porodica, živi i veliki broj ljudi albanskog porekla sa Kosova i Metohije i iz same Albanije. Zbog toga su veoma uplašeni za svoju bezbednost i budućnost, a od sinoć su pod konstantnim stresom.

- Sinoć oko 20 časova, u mestu gde živim, u prihvatnom centru, najpre su me verbalno napali Albanaci, muž i žena, zato što sam bio ispred vrata svoje sobe i pričao na srpskom jeziku. Albanka mi je rekla da napustim centar i da izađem napolje. Njen muž me je sve vreme gledao popreko i čekao trenutak da me napadne. Ja sam njoj rekao da je 20 sati i da je dozvoljeno do 22.00 da se priča. U međuvremenu je iz sobe izašla moja žena i pitala me šta se dešava - u jednom dahu prepričava događaj S. B.

- Mislio sam da će se sve završiti na kraćoj raspravi, ali u tom trenutku moja supruga dobija uvrede od te žene, slede pretnje, a onda ona počinje i da bije moju suprugu, koja nije mogla da se odbrani. Čak je bacila dečja kolica na moju suprugu. Ja sam reagovao i zaustavio Albanku tako što sam stao između nje i moje žene. Uprkos mojoj brzoj reakciji, moja trudna supruga je dobila nekoliko udaraca - nastavlja priču S. B.

Pixabay
 

- Videvši to, njen muž je počeo da mi priča nešto i uhvatio me za gušu. Počeo je da me udara, a ja sam samo gledao kako da se odbranim, što sam i uspeo. Zatim me je uhvatio za moj krst koji nosim oko vrata i povukao ga jako. Uspeo je da pokida ogrlicu sa krstom i baci na zemlju. Ja sam u tom trenutku bio veoma uzbuđen i uplašen. Ostavio sam samu suprugu i prijavio slučaj obezbeđenju ustanove, koje je pozvalo policiju. Policija je ubrzo došla i videla nekoliko ožiljaka oko vrata, moje pocepane stvari i moju ogrlicu da je pokidana. Policija me je saslušala tu u centru, a onda je saslušala i albansku porodicu i obezbeđenje centra. Vratili su se i rekli mi da ne brinem i da se tako nešto više neće ponoviti. Ja sam ih zamolio da mi pomognu jer brinem za bezbednost, ali su oni rekli da ništa više ne mogu da učine - veoma uzbuđeno prepričava S. B.

S. B. je ispričao da ovo nije prvi put da njegova porodica trpi napade od Albanaca. Pre nekoliko godina im je država Francuska dodelila smeštaj koji je trebalo da dele sa jednom albanskom porodicom u nekom selu. Posle kratkog vremena, po rečima S. B., Albanac mu je rekao da će glavu da mu otkine. Nije smeo da ga prijavi jer nije znao kroz šta sve može posle toga da prođe i tek je nakon osam-devet meseci ispričao sve socijalnom radniku.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike