Od njega je krenula istraga: Goran je majstor koji je prvi posumnjao u Džonića

04.11.2021

07:44

0

Autor: M. Kostić

Danas ga saslušavaju u tužilaštvu

Od njega je krenula istraga: Goran je majstor koji je prvi posumnjao u Džonića
dzonic pistolj odzak - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Facebook

Majstor iz Moravca G. A., koji je prvi posumnjao da je Džonić ubica Đokića, danas će biti saslušan u tužilaštvu.

Da je u ubistvo tročlane porodice Đokić umešan njihov rođak Goran Džonić, sumnja je pala onog dana kada se policiji javio G. A. iz Moravca, metalostrugar, koji mu je nekoliko meseci ranije napravio prigušivač. Džonić je od njega poručio deo za priključnu mašinu, koji je zapravo iskoristio kao prigušivač za "beretu" kojom je troje Đokića ubijeno. 

Kako je Džonić ovom majstoru dugovao i novac koji mu je iznenada vratio malo nakon što su pronađena tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić, a svi eksperti ukazivali na to da je moguće da je zločin počinio neko vrlo blizak njima, G. A. je posumnjao o kome bi moglo da se radi. Shvatio je i da nije napravio deo za mašinu, već prigušivač, i odmah sve prijavio policiji.

G. A. će danas biti saslušan u niškom tužilaštvu zajedno sa još četvoro svedoka, a u selu Moravac svi koji poznaju majstora G. A. kažu da je reč o vrednom i poštenom čoveku, koji sigurno nije mogao da pretpostavi šta Džonić sprema. 

- Dobar je i pošten, nije znao da je napravio prigušivač već je mislio da je to deo poljoprivrednog priključka za mašinu. Takođe je upravo on dao podatak policiji u vezi sa Džonićem, te je tako i krenula istraga sa mrtve tačke u tom pravcu - kaže jedan meštanin ovog sela.

Inače, osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca juče nije prepoznao braću iz Moravca koju je označio kao saizvršioce.

On je trebalo da prepozna tri osobe, dvojicu braće, Kostadina i Konstantina, kao i njihovog prijatelja za kojeg je tvrdio da je braću vozio u noći ubistva.

Međutim, on njih dvojicu uopšte nije prepoznao, dok treće lice jeste, ali se ono ne uklapa u priču i iskaz koji je dao, tako da sve više u vodu pada Džonićeva teorija da su oni izvršili ovo krivično delo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike