Pevačica Jelena bila trudna sa političarem? Javnost zaintrigirana, za pravnike to ništa ne menja

31.10.2021

19:45

0

Zoran Marjanović optužen za teško ubistvo na podmukao način svoje supruge Jelene

Pevačica Jelena bila trudna sa političarem? Javnost zaintrigirana, za pravnike to ništa ne menja
Copyright Foto: Skrinšot/Fejsbuk

Ubistvo pevačice "Granda" Jelene Krsmanović, udate Marjanović, još nije rasvetljeno, jer ima političku pozadinu. Moguće je da je ona bila trudna, a da je otac deteta političar. Ovakva izjava Vojislava Šešelja, lidera Srpske radikalne stranke, koju je nedavno izrekao u jednoj TV emisiji, šokirala je širu javnost i sve one koji prate ovaj misteriozni slučaj. Mediji su otišli toliko daleko da se piše kako je Jelena Marjanović u momentu kad je ubijena bila u četvrtom mesecu trudnoće.

- Mnogi tragovi su uklonjeni, nije urađena potrebna obdukcija, čije je dete nosila, ako je bila trudna. Nije postojao validan motiv. I danas ne verujem da ju je muž ubio - objasnio je Šešelj, i dodao da su to nezvanična saznanja koja je on dobio.

On je rekao da ništa od ovog ne tvrdi da se zaista dogodilo, ali da postoji i ta verzija da je Jelena zatrudnela sa političarem i da nije htela da abortira.

ATA Images
 

Sumnje da je pevačica zaista bila u vezi sa političarem dodatno je podgrejala činenica da u Viši sud još nije stigao spisak brojeva mobilnih telefona ljudi koji su u vreme zločina, osim Jelene i njenog supruga Zorana, bili na nasipu u vreme ubistva. Upravo u činjenici da se taj izveštaj čeka mesecima mnogi su videli mogućnost za spekulacije o tome da neko nešto skriva o vezi Jelene sa navodnim političarem.

Nagađanja idu čak dotle da je u momentu ubistva misteriozni političar navodno bio na nasipu i da izveštaj zbog toga ne stiže u sud, kako se ne bi videlo sa kim je pevačica navodno bila u vezi. Posle zločina, inače, mediji su mesecima pisali o vezi Jelene Marjanović sa izvesnim političarem, da je bila trudna, da otac deteta nije njen suprug i da je odbijala da abortira.

Demanti patologa

Takve napise tada su demantovali patolozi koji su obavili obdukciju Jeleninog tela i koji su tvrdili da ubijena pevačica nije bila u drugom stanju.

O tome šta bi, osim puke znatiželje javnosti, moglo da se promeni na suđenju za ubistvo Jelene Marjanović koje se vodi u Višem sudu u Beogradu, pitali smo advokata Veljka Delibašića iz tima branilaca Zorana Marjanovića, koji je optužen za ubistvo supruge.

- Ako se ispostavi da je Jelena zaista bila trudna, sa pravne strane to neće promeniti ništa. Kvalifikacija krivičnog dela ostaje ista, kao i način njegovog izvršenja - objasnio je za 24sedam advokat Delibašić.

24sedam/ Katarina Mihajlović
 

U prvom momentu, upitan da prokomentariše izjavu Šešelja, Delibašić nam je rekao da misli da se Šešelj šalio i da se od početka procesa tako nešto nije pominjalo.

Sukob veštaka u sudnici

Stručni saradnik odbrane i sudski veštak za telekomunikacije sukobili su se oko mobilnog telefona Zorana Marjanovića na jednom suđenju, koje je zbog toga trajalo tri i po sata. Veštačenje Dragomira Vasiljevića, stručnjaka za telekomunikacije, pokazalo je da je Marjanović kobnog dana namerno isključio svoj telefon na 25 minuta, a savetnik Zoranove odbrane Saša Savić tvrdi da on ni u jednom trenutku nije gasio mobilni. Sukob Vasiljevića i Savića toliko je bio oštar da je sudija obojicu morala da upozorava na pristojno ponašanje i da razgovaraju na profesionalnom nivou.

Zorana Marjanovića optužnica tereti da je više puta svoju ženu udario u potiljak, posle čega je ona preminula. Tužilaštvo je kao dokaz navelo blato na njegovim pantalonama koje se podudara sa onim sa mesta zločina, kao i tragove Jelenine krvi u "mercedesu" koji su vozili.

Ključni dokaz tužilaštva bilo je veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića, koje je ukazalo da je on po dolasku na nasip ugasio telefon, a zatim ga, u vreme smrti pevačice, uključio u neposrednoj blizini mesta ubistva. Upravo taj dokaz najviše je osporavala odbrana Marjanovića, pa se o njemu tokom suđenja najduže polemisalo.

Ovo suđenje traje već pune dve godine, a kraj mu se i dalje ne nazire. Ročišta su otkazana čak 10 puta, mahom zbog epidemije korone.

Uhapšen posle rijalitija

Pevačica Jelena Marjanović, da podsetimo, ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u beogradskoj Borči. Osumnjičenih za ovaj svirepi zločin nije bilo godinu i po, sve do 16. septembra 2017. godine.

Kasno uveče tog dana, ispred kuće u Borči, a pošto je izašao iz jednog rijaliti programa, uhapšen je Jelenin suprug Zoran Marjanović. On je bio osumnjičen za teško ubistvo na podmukao način, a posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je negirao da je ubio suprugu, njemu je određen pritvor.

Tada je počela istraga VJT koja je trebalo da potvrdi sumnje koje su iznesene u krivičnoj prijavi protiv Marjanovića. Tokom istrage saslušano je 14 svedoka poznanika, članova porodice, kao i prijatelja ubijene Jelene i njenog supruga.

Zoran Marjanović u pritvoru je proveo 10 meseci, a u julu 2018. godine pušten je da se u daljem  postupku brani sa slobode. Za to vreme protiv njega su podignute dve optužnice, od kojih je svaka vraćena na dopunu radi “boljeg razjašnjenja stanja stvari”. Optužnica koja je konačno potvrđena podignuta je osam meseci posle njegovog puštanja na slobodu, u aprilu 2019. godine. Pet meseci posle toga, 11. septembra 2019. godine, održano je pripremno ročište na koje je Marjanović, kome preti 40 godina robije, došao sa slobode, kao i na svako sledeće suđenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike