"Još jedno lice učestvovalo u ubistvu Đokića": Jeziva tvrdnja forenzičara!

26.10.2021

20:48

0

Autor: J.J.

Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u teškom ubistvu porodice Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj

"Još jedno lice učestvovalo u ubistvu Đokića": Jeziva tvrdnja forenzičara!
Đokići - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ubistvo porodice Đokić je goruća tema u Srbiji, o čemu je pričao i forenzičar Časlav Ristić.

Kako kaže, postoji mnogo bioloških dokaza, što ukazuje na činjenicu da nije u pitanju "savršen" zločin.

- Ono što mi danas imamo jeste činjenica da se petorica njih osumnjičenih za ovaj zločin nalazi u pritvoru. Sudija im je odredio zadržavanje od 30 dana. U ovoj priči imamo rešen zločin. Imamo to da je uhapšen Goran Džonić i njegovo učešće je dokazano biloškim tragovima. Njegov DNK je na pištolju i na novcu. On je pokazao mesto zločina i on je optužen za svirep zločin. Mislim da je sinovima određeno zadržavanje jer misle da postoji krivično delo neprijavljivanje zločina. Barem jedan od sinova je morao da zna šta se dešava u kući. Nemoguće je da nije znao da mu se u dvorištu zakopavaju pare. Moje mišljenje je da postoji još jedno lice koje je učestvovalo u zločinu. Sigurno je da Džonić to nije mogao sam da uradi, imao je pomagače. Videćemo dalje, sve je sada moguće… Za sada imamo tragove koji povezuju žrtve i zločinca, a to je Džonić. Ovde je mnogo bioloških dokaza što dokazuje da ne postoji savršen zločin - rekao je forenzičar Časlav Ristić. 

On tvrdi da još ne znamo da li na pištolju postoje i drugi tragovi.

- To mora da se istraži. Možda postoje dupli tragovi - dodao je on.

24sedam/Goran Sivački
 

On je dodao da je važno da forenzika utvrdi tačno vreme izvršenje zločina.

- Ono što znamo sigurno jeste da su Đokići nestali u noći između 26. i 27. septembra. Znamo da su njegovi sinovi u tom momentu imali odličan alibi. Jedan je  bio u vatrogasnoj službi  gde je bio čak na noćnoj smeni, a drugi sin je bio sa ekipom iz Vojske Srbije. U ovakvoj situaciji je forenzika veoma važna da utvrdi tačno vreme izvršenja zločina, a onda može da se govori ko je gde bio u tačno vreme izvršenja zločina - rekao je forenzičar.

Podsetimo, Goran Džonić koji je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u teškom ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić, otkriven je nakon što ga je prepoznao jedan od meštana kod kojeg je bio da mu napravi prigušivač za pištolj pravdajući se da se radi o nekom delu za poljoprivrednu mašinu.

Međutim, majstoru ni na kraj pameti nije palo za šta bi mogla da se koristi metalna cevka tačno propisanih dimenzija sa navojem na vrhu od izuzetnog čvrstog materijala, jer je Džonić kod njega bio oko mesec, do mesec i po dana pre zločina.

Nakon neprospavane noći majstor je u ranim jutarnjim časovima odmah otišao u policiju i ispričao sve što zna o tom slučaju pre svega da ga ne bi neko dovodio u vezu sa zločinom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike