Komšija heroj koji je spasao dete iz septičke jame: "Najsrećniji sam bio kad sam video da je oživeo"

26.10.2021

14:48

1

Vidoje Nenadić izvukao iz jame malog M.S, a potom ga reanimirao pre dolaska Hitne pomoći

Komšija heroj koji je spasao dete iz septičke jame: "Najsrećniji sam bio kad sam video da je oživeo"
dobanovci nesreca septicka jama komsija foto ms - Copyright 24sedam/M.S.

Trogodišnji dečak M. S, koji je danas upao u septičku jamu u Zemunskoj ulici u Dobanovcima, kako smo nezvanično saznali, smešten je u dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici i stabilno je. Dečaka je na licu mesta spasao hrabri komšija Vidoje Nenadić.

- Emotivan sam. Sve je ovo teško za mene. Reagovao sam odmah. Dete je u pitanju. Mali dečak se igrao sa braćom. Oni imaju tri sina. Majka je bila u kući. Najstariji dečak došao je do majke i počeo da viče "Bata je upao, davi se". Majka je odmah istrčala napolje. Čuo sam to i potrčao za njom - počinje priču za 24sedam Vidoje Nenadić.

Prema njegovim rečima, došla je i komšinica. Prizor koji su videli bio je jeziv.

- Dete je plutalo, a glava mu je bila okrenuta na dole. Mislio sam u prvom momentu da dohvatim nekiu granu i izvučem ga, ali sam shvatio da nema vremena. Pitao sam se kako da mu pomognem i zatim sam skočio u jamu. Dohvatio sam dete, komšinica je pružila ruku i uspeli smo da ga izvučemo - kaže Nenadić.

Uplašio se, kako tvrdi, da neće moći da se izvuče iz jame. Bilo mu je, kaže, teško da se popenje. Jama je duboka dva i po metra, a vode i fekalija bilo je oko 1,5 metar.

24sedam/M.S.
 

- Video sam da je dete plavo i da ne daje znake života. Radim kao obezbeđenje i završio sam kurs prve pomoći. Odmah sam ga okrenuo na bok i počeo da ga masiram preko stomaka. To je trajalo par minuta. Primetio sam da krklja i izbacuje po malo vode. Tada sam počeo da mu dajem veštačko disanje. Nastavio sam da ga masiram za to vreme. Možda sam bio i malo grublji, ali morao sam tako. Najsrećniji sam bio kad sam video da je dete oživelo - nastavlja priču za naš portal Vidoje.

24sedam/M.S.
 

"Samo da je on dobro"

Otac mališana Ignjac Sabo ispričao nam je da je u momentu nesreće bio na poslu. Komšije su javile šta se dogodilo.

- Radim u klanici "Milan". Kolege su me odmah dovezle kad su čule šta se desilo. Nisam bio tu tada. Potresen sam. To je moje dete. Supruga je sa njim u bolnici i biće tamo sedam dana. To je moja krv, moje dete. Samo da je on dobro - ponavljao je dok su mu se u očima zaiskrile suze.

Majka je sve vreme dok je oživljavao mališana bila pored njih.

- Stalno je ponavljala zabrinuto "Joj sine majka te voli. Probudi se". Kad je počeo da diše rekao sam joj da ode po ćebe, pa smo ga pokrili, jer je bio mokar, a hladno je napolju. Oprostite, emotivan sam. - pojavile su se suze u očima heroja Vidoja Nenadića.

Kad je stigla Hitna pomoć, kako kaže naš sagovornik, rekao im je da je primetio da je dečak dok je izbacivao vodu izbacivao i po malo krvi. Majka je odmah pošla sa njima.

U momentu kad je ekipa 24sedam stigla ispred kuće u čijem je dvorištu, srećom, izbegnuta tragedija zatekli smo policiju, kao i oca dečaka, koji je u naručju držao najmlađeg sina, dok je Najstariji trčkarao oko njih.

- Ma najvažnije je da smo ga spasli i da je dete dobro - zaključuje priču Vidoje Nenadić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike