Otkriveno kako je Džonić namamio Đokiće?!

24.10.2021

11:22

0

Autor: J. S. J.

Niko nije posumnjao, jer se znalo da je Džonić ribolovac

Otkriveno kako je Džonić namamio Đokiće?!
Printscreen/Facebook

Osumnjičeni za teško ubistvo tročlane porodice, Goran Džonić namamio je brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26) u smrtonosnu zamku, tako što ih je kobne noći presreo i zatražio pomoć rekavši da mu se kraj Južne Morave pokvario skuter, saznaje "Blic".

Đokić, koji je nakon napada i pokušaja pljačke menjačnice bio i više nego oprezan, imao je bezgranično poverenje u brata od tetke Džonića koji u Moravcu živi nekoliko kuća od kuće njegove majke, pa je krenuo da mu pomogne.

- Đokići su sa obližnjeg izvora, koji se nalazi na putu od Moravca ka Tešici, svaki put kad bi dolazili u selu, svraćali i po vodu za koju se veruje da blagotvorno deluje na zdravlje. Kobne noći, zato su na raskrsnici na glavnom putu u Moravcu skrenuli udesno, ka Tešici, umesto na levo prema Aleksincu. Krenuli su po vodu, pa kući. Pošto su natočili vodu na česmi koja dovodi izvorsku vodu, verovatno je u tom trenutku naišao Goran, koji je odlično znao da će biti na tom mestu u to vreme. Rekao je da mu se pokvario skuter kada je bio na pecanju. Niko nije posumnjao, jer se znalo da je Džonić ribolovac. Krenuli su sa njim ka mestu „Dudine bare“, na keju kraj Morave u ataru Moravca, odakle se nisu vratili živi - kaže izvor lista.

Posle likvidacije Đokića, u njihovom pasatu su ostali kanisteri sa izvorskom vodom a Džonić, kao iskusan vatrogasac, dobro je znao da bi ta količina vode mogla da ugasi požar na vozilu koje je kasnije, te noći zapaljeno u okolini Tešice.

Printscreen/Facebook
 

 

- Nekom manje iskusnom bi možda promakli kanisteri u gepeku vozila ali ne i iskusnom vatrogascu. Zato su kanisteri pronađeni izbačeni kraj puta. Kao iskusnom ribolovcu, dobro mu je bio poznat i kraj oko stare separacije šljunka, koji je dva kilometara udaljen od puta, i tri kilometra od prvih kuća. To je bila dovoljna udaljenost da se vozilo zapali u gustom šiblju i da niko ne shvati šta se dešava. Čak i ako bi neko video požar, pomislio bi da je sa seoske deponije koja se nalazi u blizini, pa bi pomislio da se vatra vidi odatle - kaže izvor lista. 

Ponašao se drsko i samouvereno

Goran Džonić se u danima nakon nestanka, ali i pronalaska spaljenih tela Đokića, ponašao izuzetno drsko, ali i samouvereno, a za svaki dan od 26. septembra pa sve do pronalaska tela 2. oktobra imao je spreman alibi.

Policija je posle otkrića da su Goran, Gordana i Lidija surovo likvidirani, pa spaljeni, među prvima saslušala Gorana Džonića.

- Policija je danonoćnim radom uspela da složi mozaik. Odgovorima na pitanje ko je najbolje poznavao Đokiće, ko im je bio navodno odan, ali i ko je znao njihovo kretanje, sa koliko novca raspolažu i istovremeno ko je halapljiv do te mere da je za novac spreman sve da učini. Upravo se Goran, brat od tetke ubijenog vlasnika menjačnice i maltene prvi komšija njegove majke, uklapao u ovaj profil ličnosti - navodi izvor Kurira i nastavlja:

 Kada su inspektori počeli da ga "opipavaju", Džonić je bio veoma drzak. Nije se predavao ni kada su kod njega nađene neke stvari koje mogu da budu dokaz u slučaju ubistva. Tvrdio je da je bio čovek od poverenja Đokića i da je, kao takav, mogao sve to da ima.

24sedam/Goran Sivački/Facebook
 

 

Kako navode izvori Džonić je unapred osmislio i svoje alibije. Tako je inspektorima rekao da je u noći ubistva bio na pecanju na Moravi, budući da je strastveni pecaroš. I za naredne dane je imao spreman alibi, ali je bio prilično neubedljiv.

- On je očigledno bio spreman i za saslušanja, jer kad je planirao zločin, planirao je i šta će raditi i govoriti posle. Zločin je planirao šest meseci, sve je detaljno pripremio. Međutim, njegovi odgovori na saslušanjima delovali su nebulozno, često je menjao iskaze, tako da je tim svojim ponašanjem samo produbljivao sumnju inspektora - kaže izvor upoznat sa istragom.

Na pronađenom novcu i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu placa jednog od sinova Gorana Džonića, koji je uhapšen pod sumnjom ubio porodicu Đokić iz Aleksinca, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubice i ubijenog Gorana Đokića.

- Policija je pronašla i njegove DNK tragove na mestu zločina. Kada su mu predočeni, on je rekao da oni mogu da se odnose i na njegove sinove. Takođe, na pitanje inspektora: "Da li je kopao u sinovljevom dvorištu?", on je odgovorio: "Možda sam kopao, a možda i nisam. Možda je kopao moj sin" - prepričava sagovornik kako se osumnjičeni ponašao tokom istrage.

I Goranovi sinovi su, takođe, uhapšeni. 

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu doneo je rešenje kojim je određen pritvor svoj trojici u trajanju od 30 dana. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti