Potvrđena presuda monstrumu iz Prahova: Tukao malenu Lunu (2) dok nije izdahnula

22.10.2021

20:46

1

Autor: M. P.

Zoran Albić (25) 2019. godine nasmrt je pretukao ćerku svoje tadašnje partnerke

Potvrđena presuda monstrumu iz Prahova: Tukao malenu Lunu (2) dok nije izdahnula
Copyright Profimedia/Facebook

Pravosnažna presuda od 40 godina Zoranu Albiću za ubistvo devojčice Lune Firulović potvrđena je danas u Apelacionom sudu u Nišu.

Podsećamo, Zoran Albić (25) je u noći između 26. i 27. maja 2019. godine nasmrt pretukao ćerku svoje tadašnje partnerke Vesne Firulović.

Kako stoji u optužnici Albić je, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Prahovu, razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, koja je imala dve godine i osam meseci, pa je počela da plače.

Albić je tražio od deteta da prestane, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar.

Zatim je izbacio nevenčanu suprugu i u kući je ostao sam sa detetom koje je nastavio da tuče dok ono nije izdahnulo. Na detetovom telu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda.

Majku deteta je pustio nazad u kuću  tek kada se Luna "primirila", da bi je kasnije oboje umivali vodom kako bi je povratili, a u Hitnoj službi su lagali da je pala sa terase dok su spavali.

Službenici su odmah posumnjali u priču nevenčanog para, pa su alarmirali policiju. Istragom je utvrđena jeziva istina.

- U sobama su nađeni tragovi krvi, što ukazuje na to da je devojčica pretučena u kući. U daljoj istrazi je utvrđeno da je nasilnik te večeri bio u provodu, napio se, a kada je došao kući, zasmetao mu je plač deteta koje se probudilo. Pretukao je devojčicu, a da bi prikrio zlodelo, bacio je sa terase na beton. Majka je, sumnja se, sve to znala, i štitila je ubicu svoje ćerke. Ispituje se da li je u kobnom batinjanju učestvovala i majka – rekao je nedugo posle ubistva sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Obdukcija je, međutim, isključila pad kao mogućnost, prenose Novosti.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike