Ubicu Đokića snimile kamere? Policija istražuje gde je kupljen benzin kojim su spaljena tela

18.10.2021

21:25

0

Autor: 24sedam

Za spaljivanje likvidirane porodice Aleksić potrošeno najmanje 30 litara benzina

Ubicu Đokića snimile kamere? Policija istražuje gde je kupljen benzin kojim su spaljena tela
kolaž1 za mini - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Policija je preuzela snimke sa kamera za video-nadzor koje se nalaze na benzinskim stanicama u okolini sela Moravac i u Aleksincu kako bi utvrdila gde je ubica Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić nabavio benzin kojim je posle zločina spalio njihova tela.

Kako se navodi, sumnja se da je ubica za zločin iskoristio najmanje 30 litara benzina.

– Da biste spalili tri odrasle osobe i ceo automobil, potrebna je velika količina benzina. Stoga, ako je ubica gorivo kupio na jednom mestu, on će se lako uočiti na snimcima kamera. Istraga će biti otežana jedino ako je benzin kupovao na različitim lokacijama ili ako ga je izvukao iz “pasata” porodice Đokić nakon što ih je ubio. Zapremina rezervoara tog vozila je najmanje 60 litara, što je i više nego dovoljno da spalite omanju kuću – navodi izvor iz istrage, i dodaje da je ubica, u slučaju da je gorivo kupio, potrošio najmanje 5.000 dinara.

Kako su mediji već pisali, sumnja se da je zločinac posle spaljivanja tela porodice pobegao crvenim automobilom.

– Policija je već pokrenula potragu za tim vozilom. Ispitala je sve meštane o tome da li su ga videli. Ono je primećeno na snimcima sa kamera video-nadzora koji su preuzeti – objasnio je on.

Meštani sela Moravac ukazali su i na to da je jedan njihov komšija otputovao u Nemačku ubrzo nakon zločina. Oni smatraju da bi taj trag policija trebalo da prati.

– Bilo nam je sumnjivo što je otišao baš u vreme kada se tragalo za telima porodice Đokić. Ne upiremo prstom u komšiju i ne nazivamo ga ubicom, ali smatramo da bi definitivno trebalo da odgovori na neka pitanja policije. Možda nešto zna – rekli su meštani Moravca za "Alo".

Goran, Gordana i Lidija Đokić, da podsetimo, svirepo su ubijeni u noći između 26. i 27. septembra, kada su iz Moravca išli ka svom stanu u Aleksincu. Sumnja se da je zločinac, nakon što ih je ubio, njihova tela spalio i zakopao ih u jami na obližnjoj njivi. Na 12 kilometara od tog mesta, u blizini sela Tešice, nađen je i njihov automobil “pasat”, koji je takođe bio spaljen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike