Ko su ubijeni Nikola Mitić i Zdravko Radojević zbog kojih su danas uhapšeni pripadnici klana Belivuk

18.10.2021

18:59

0

Za ubistva Zdravka Radojevića i Nikole Mitića proširena je istraga protiv Veljka Belivuka i njegove grupe

Ko su ubijeni Nikola Mitić i Zdravko Radojević zbog kojih su danas uhapšeni pripadnici klana Belivuk
Copyright Zdravko Radojević/Foto: Printskrin

Specijalci SBPOK, kako je 24sedam ekskluzivno saznao, uhapsili su danas S. R. i D. M, koji su osumnjičeni da su učestvovali u ubistvima Nikole Mitića i Zdravka Radojevvića, za koja su osumnjičeni Veljko Belivuk i njegova kriminalna organizacija.

Za ubistvai Zdravka Radojevića (41) i Nikole Mitića (33), čiji je nestanak prijavljen, kako smo već pisali, proširena je istraga protiv Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i njegove kriminalne grupe. Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i BIA, prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, namamili i ubili pripadnici Belivukovog klana. Među njima su i danas uhapšeni Senad Rešić i Dejan Mihajlović.

Radojevć je, da podsetimo, nestao u novembru 2020, a Mitić koji je bio prijatelj ubijenog Lazara Vukićevića, u avgustu prošle godine. On je 10. avgusta prošle godine krenuo od kuće u grad kako bi se našao sa sestrom, ali mu se izgubio svaki trag. U momentu nestanka, kako je prijavljeno, Mitić je na sebi imao tamnu majicu kratkih rukava, teget šorts i bele patike.

Prikupljeni su, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, materijalni dokazi koji ukazuju da su nestanak i ubistvo Mitića organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković i članovi njihove grupe.

Otmica Mitića pala je gotovo u zapećak zbog nestanka Gorana Veličkovića Goksija koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao 3. avgusta, samo nedelju dana ranije. Mediji su se u to vreme više bavili Veličkovićem nego Mitićem.

Nikola Mitić / Nestali Srbija
 

Istraga protiv Belivuka, Miljkovića i još nekoliko njihovih najbližih saradnika biće proširena i za ubistvo Zdravka Radojevića iz Koteža

Radojević je nestao u novembru 2020. u "kući strave" u Ritopeku, gde je najverovatnije ubijen i raskomadan, samo zato što se zamerio Marku Budimiru, koji je blizak saradnik Veljka Belivuka i kum Marka Miljkovića Mesara.

Belivuk i Mesar su, kako saznajemo, pre nekoliko godina dali Radojeviću nešto novca da pošalje Marku u zatvor, gde je ovaj bio zbog droge. On je, međutim, pola novca zadržao za sebe, a kad su Velja Nevolja i Mesar to saznali, odlučili su da ga ubiju.

Tokom 2015. godine u Kotežu postojala je jedinstvena i dobro organizovana narko-banda, na čijem čelu je bio Zdravko Radojević. Pripadnici tog klana bili su, pored ostalih, i Vibor Končarević , zvani Biba i braća Budimir, Marko i Miloš.

Grupa Veljka Belivuka, kako smo već pisali, optužena je za likvidacije Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Na ovaj spisak biće dodata i ubistva Mitića i Mihajlovića. Oni se terete i za otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, MUP Srbije i BIA nastavljaju da prikupljaju dokaze za još neke likvidacije za koje se pretpostavlja da su ih počinili pripadnici ove grupe.

Od 30 optuženih u pritvoru je njih 27.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike