Ivica Dačić o hapšenju Dijane Hrkalović: Osnovno pitanje nije kada se zločin desio, već da li je sada taj predmet potpun

17.10.2021

20:01

0

Autor: A. S.

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović uhapšena je pre dva dana

Ivica Dačić o hapšenju Dijane Hrkalović: Osnovno pitanje nije kada se zločin desio, već da li je sada taj predmet potpun
Dačić - Copyright Printscreen

U večerašnjoj emisiji Hit Tvit pored Ivice Dačića, predsednik Narodne Skupštine Srbije, Božidara Spasića, Bivši šef specijalnog tima službe Državne bezbednosti našao se i Tomislav Radanović, načelnik specijalne službe za specijalne istražne metode UKP-a.

Slučaj hapšenja Dijane Hrkalović

Ivica Dačić istakao je da zahtevno sklopiti krivičnu prijavu koja će imati dovoljno elementa kako bi se okrivljeni sankcionisao.

- Osnovno pitanje ovde nije kada se zločin desio, već da li je sada taj predmet potpun i da li ima dokaze i sve ostalo neophodno. Ja mogu samo da pozdravim ovo hapšenje kao jedan korak dalje u rasvetljavanju daljih slučajeva. Predmet interesovnaa policije i tužilaštva će biti sve one teme koje su aktuelne prethodnih meseci, počev od prisluškivanja predsendika Srbije, pa i onoj saznanja da se prilikom hapšenja u slučaju Jovanjica dođe do nameštenih dokaza kako bi se tu neosnovano umešao i brat predsendika Srbije - rekao je Dačić.

- Država će tek pokazati da niko nije jači od države i time staviti tačku na sva ova pitanja - rekao je Dačić.

Tomislav Radanović rekao je da su dokazi svi prikupljeni i da će sud dati poslednju reč.

- Ja zaista nemam detalje, ali znam da se radi o vrhunskim profesionalcima koji su prikupljali dokaze. Činjenica je bila da su vozila Veljka Belivuka kupljena u Šapcu i da ih je prodavac prepoznao - kaže Radanović i dodaje:

- Koliko je znam Dijana Hrkalović se tereti za trgovinu uticajem - rekao je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike