Mali Paun ubio Šabana: Nekrunisani kralj Zvezdare likvidiran dva sata posle intervjua u kome je govorio o Ceci!

15.10.2021

18:45

0

Aleksandar Paunović pre 27 godina usmrtio Dejana Marjanovića Šabana

Mali Paun ubio Šabana: Nekrunisani kralj Zvezdare likvidiran dva sata posle intervjua u kome je govorio o Ceci!
dejan-marjanovic-saban-yt - Copyright Foto: Youtube / Printscreen

Dejan Marjanović zvani Šaban, "nekrunisani kralj Zvezdare", prijatelj pevačice Mire Škorić, nekadašnji dečko Svetlane Cece tada Veličković a sada Ražnatović i Jelice Matić Sindi, sa kojom je bio veren, ubijen je pre 27 godina, ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo u Bulevaru revolucije. Ubio ga je, hicima iz revolevra, njegov maloletni kum, tada petnaestogodišnjak, Aleksandar Paunović, poznatiji kao Mali Paun, koji se sedmog dana posle ubistva predao policiji.

Mlad, lep, zgodan, popularan, bogat. Dejan Marjanović Šaban, sin čuvenog arhitekte čije je remek-delo kupola na Hramu Svetog Save u Beogradu, mogao je da bude šta god poželi, ali je ipak odabrao život sa one strane zakona.

Voleo je medije, a novine su stalno bile prepune njegovih fotografija. Uvek su tu bili brza kola, skupa garderoba, egzotične destinacije i zgodne, lepe, poznate devojke.

U javnosti je predstavljen kao mlad, uspešan biznismen koji drži butike i razne druge lokale u gradu. Novine su ga prozvale kraljem Zvezdare. Bio je jedno vreme dobrovoljac u ratu, ali nije voleo da o tome priča.

Dva sata pre nego što je ubijen, Dejan Marjanović Šaban je u jednom intervjuu, koji je objavljen pre 27 godina, otkrio istinu o njegovoj vezi sa Svetlanom Cecom Ražnatović.

Iako su legenda devedesetih i folk zvezda često viđani zajedno u beogradskom klubu „Bojan Stupica“, i u više navrata javno potvrdili da su zajedno, žestok momak je ipak na kraju ispričao kakav je njihov odnos zaista bio.

"Devojke me obožavaju"

- Ja sam mlad čovek, završio sam građevinsku školu, volim da sam u društvu lepih devojaka, da vozim lep auto. Evo, imam BMW 850, to je, verujem, trenutno najbolji auto te klase u Beogradu. A i devojke me obožavaju. Molim te, objavi da su sve priče o mojoj navodnoj vezi sa našom najpoznatijom folk pevačicom čista izmišljotina i neistina. Volim jedino svoju verenicu Jelicu Matić Sindi. Ona je poznati foto-model na Zapadu i srećan sam s njom - ispričao je Šaban, kojeg je Ceca upoznala preko tada najbolje drugarice Mire Škorić.

Foto: Youtube / Printscreen
 

U medijima je pisalo da s njim počinje Cecina sklonost ka momcima s beogradskog asfalta. Kako je pevačica u jednom intervjuu navela, njih dvoje su kratko bili zajedno, ali je poznanstvo s njim iskoristila da je golišav iznese pred publiku na njenom prvom koncertu na Tašmajdanu.

- S njim me je upoznala Mira Škorić čim sam došla u Beograd. Bio mi je predstavljen kao vlasnik lanca butika, rekli su mi da mu je otac arhitekta i da je fin i obrazovan dečko. Pojma nisam imala da je momak s asfalta. S njim sam se zabavljala 17 dana i kad sam saznala ko je i šta je, odmah sam ga ostavila - ispričala je Ceca.

Prvo Giškina devojka, pa Šabanova verenica

Jelica Matić Sindi bila je poznata u beogradskom podzemlju kao devojka Đorđa Božovića Giške.

- Bio je vanserijski šarmantan. Kupio me je sa pet rečenica. Malo je trebalo pa da pristanem da me odveze kući. Izašli smo ispred kluba. Prilazi „fići“, džentlmenski otvara vrata. Ja prilazim i on se smeje: „Ma ložim te. Samo da vidim kako reaguješ na ‚fiću‘.“ Možda je bio kriminalac, a ja prototip sponzoruše, ali mi smo to radili zaista sa mnogo stila. Loše kopije su iskrivile sliku onoga što smo bili mi - govorila je Jelica pre nekoliko godina.

Ona je posle raskida s Giškom upoznala Dejana Marjanovića Šabana i sa njim uplovila u vezu, a potom su se i verili.

Pričalo se da je Mali Paun ubio Šabana samo da bi se pokazao većima od sebe. Marjanovićevi prijatelji tvrdili su da je ubistvo bilo naručeno, ali je Paunović na suđenju ispričao da ga je Marjanović maltretirao i primoravao da za njega obavlja neke poslove. Paunovićeva majka tvrdila je da su ti poslovi bili vezani za prodaju droge.

Nekoliko trenutaka pre ubistva posvađali su se oko revolvera. Došlo je do otimanja i gušanja, a zatim ubistva. Paun je imao kupljene avionske karte za Ameriku, kako bi napustio Jugoslaviju "dok se vazduh ne pročisti".

Karte za Ameriku

Sutradan, policija je saopštila da je uhapsila Milana Radonjića (18) iz Beograda koji se sumnjičio da je pomagao Paunoviću, koji se posle zločina krio po Beogradu.

Paunović je veče pred ubistvo Dejana Marjanovića pucao na njega dok je ulazio u svoj stan. Tada ga je čekao na stepenicima i kada je žrtva otključavala vrata ispalio je pet-šest hitaca.

Marjanović je uspeo da izbegne ranjavanje, jer se bacio na pod i zatvorio ulazna vrata. Okružno tužilaštvo u Beogradu ovaj događaj okvalifikovalo je kao pokušaj ubistva, dok je sud ocenio da je reč o krivičnom delu izazivanja opšte opasnosti.

U beogradskom podzemlju se tvrdilo da je Paunovića po izlasku iz zatvora u svoje društvo privukao Bojan Petrović, koji ga je navodno mnogo cenio i voleo kao srčanog klinca.

Profimedia
 

Sredinom 1996. godine Paunović je osuđen na šest godina maloletničkog zatvora, a sud je njegov postupak okvalifikovao kao "ubistvo na mah", jer je pucao "u stanju pojačane nervne napetosti i straha". Vrhovni sud Srbije ukinuo je presudu 6. marta 1997. godine i posle dve i po godine provedene u Centralnom zatvoru u Beogradu i Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu Paunović je pušten da se brani sa slobode.

Na ponovljenom suđenju osuđen je na četiri godine robije i 23. maja 1999. trebalo je da ode u zatvor i odsluži ostatak kazne od 20 meseci. Imao je tada 22 godine. Pre odlaska na robiju Paunovića je u njegovom stanu usmrtila njegova tadašnja devojka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike