Ptice naslutile jezivu smrt Đokića: Gordana ih nikada ne bi ostavila same, što je familiji bio loš znak?!

08.10.2021

16:05

0

Autor: J.J.

Njihova tela pronađena su gotovo nedelju dana pošto je porodica prijavila njihov nestanak

Ptice naslutile jezivu smrt Đokića: Gordana ih nikada ne bi ostavila same, što je familiji bio loš znak?!
porodica Đokić - Copyright 24sedam/M.K. Printscreen/Facebook

Zločin kakav Srbija ne pamti dogodio se prošle nedelje u okolini Aleksinca, kada je za sada nepoznati počinilac, oteo tročlanu porodicu Đokić dok se vraćala iz obližnjeg sela Moravac gde su spremali zimnicu. Majka Gordana (56), ćerka Lidija (25) i otac Goran (57) upucani su, a potom spaljeni. Njihova tela pronađena su gotovo nedelju dana pošto je porodica prijavila njihov nestanak. Nemi od bola, njihovi najbliži sada žele samo da onaj koji je ubio njihove najmilije bude uhvaćen. O Goranu, Gordani i Lidiji samo imaju reči hvale. Ne samo oni, već svi koji su ih poznavali. Sa tugom u glasu pričaju o životima ove porodice i kako su živeli.

Kako pričaju ubijena Gordana bila je domaćica koja je brinula da porodica ima sve šta joj je potrebno. Uvek nasmejana bila je obožavana od svih. Članovi njene porodice ispričali su da je volela ptice, koje je čak i čuvala u stanu. Ptice o kojima niko nije brinuo nekoliko dana familiji su ukazali da se nešto loše događa sa porodicom.

24sedam/Goran Sivački
 

- Gordana ih nikada ne bi ostavila same - rekla je njena snaja Verica za "Blic".

O tome koliko je bila obožavana govori i govor koji je izrečen na sahrani ove tročlane porodice.

-Naša teta, žena čiste duše i najčistije namere, najpožrtvovanija majko, tetko, prijateljice, hrabra ženo pamtićemo te samo po lepom. Nedostajaće nam naše priče koje su trajale satima, tvoji saveti, ljubav koju si nam pružala na svoj poseban način. Čekali smo vas satima na porodičnim slavljima, i šalili se na taj račun. Rado ćemo se sećati ispijenih kafa koje si ti posebno spremala...”, pročitao je sveštenik na sahrani.

Kobne večeri, kako su ispričali članovi porodice, Gordana nije ni slutila kakav će se užas dogoditi. Pila je kafu sa snajkom, do ponoći su sedele i družile se. U ponoć joj je rekla: "Vidi koliko je sati, kasno je, idemo mi..." Porodica ih više nikada nije videla...

Glava ove tročlane porodice Goran bio je poštovan gde god da se pojavi. Pravi hedonista, pričaju najbliži. Voleo je da putuje sa suprugom i ćerkom, a svaki slobodan trenutak koristio je da bude sa svojom porodicom. Marljivo je radio, a kako su njegovi najbliži rekli poslove oko menjačnice je obavljao sam, jer se više puta našao na meti razbojnika, te ženi i ćerki nije dozvoljavao da mu pomažu i rade tamo.

Goran je, kako svi pričaju, novac uvek nosio u svojoj blizini, a sumnja se da je mesto gde ga je krio bio upravo automobil u kojem su ubijeni.

Lidija je, kako pričaju njihovi najbliži, bila pravi anđeo. Roditelji su je dobili kasno, a o njoj su brinuli maksimalno. Kažu, držali su je kao malo vode na dlanu, a ćerka je za roditelje bila jako vezana. Uvek nasmejana bila obrazovana, kulturna, dobra, privržena porodici, živela je mirno. Završila je Višu poslovnu školu strukovnih studija u Leskovcu. Nije imala dečka. Vreme je volela da provodi sa porodicom, sa njima je često putovala, tako je provela i poslednje dane.

24sedam/Goran Sivački
 

Na sahrani, jecaji su se prolamali grobljem u Aleksincu.

- U konzumiranju lepote zemaljskog života mogli smo da učimo od njih. Sa njima je sve bilo posebno lepo. Dragom bogu je trebalo malo više vremena da sastavi divnu dušu naše Lide pa je zato bila tako posebna. Mali, plavi, nasmejani zvrk. Čekali smo je, a kada smo je dočekali onda smo je potpuno razmazili. Dok se okreneš mali zvrk rasipao pola soka po podu, pogledaš je, a ona nasmejana do ušiju. Pomisliš da li možeš više voleti ovo dete. tetino i tečino ispunjenje snova i zenica u oku. Možda nije postojalo voljenije dete od naše Lide od strane njenih roditelja, za nju su mogli da skinu i zvezde sa neba - pročitano je na sahrani.

Podsetimo, prošle nedelje na seoskom bedemu, kraj Južne Morave, otkrivena su ugljenisana tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su pod još uvek, zvanično neutvrđenim okolnostima, nestali 26. septembra. Njihov spaljeni automobil „pasat“ pronađen je nedaleko od Tešice, 12 kilometara od mesta gde su nađena tela.

24sedam/Goran Sivački
 

Dok traje opsežna policijska potraga za počiniocima monstruoznog zločina, Moravčani žive u strahu.

- Strah se uvukao svima pod kožu. Ubica još nije otkriven, pa kako onda da budemo spokojni kada su monstrumi i dalje na slobodi i još se ne zna ko su i odakle su. Gde baš u naše selo dođoše - priča jedna meštanka Moravca.

Njen komšija kaže da kada god padne mrak ulice se opustoše.

- Ne mož’ ni kuče da vidiš da pretrči sa jedne na drugu stranu puta, a kamo li čoveka. Svi se zamandalili u svoja dvorišta i kuće. Ovo ubistvo sve nas je duboko potreslo. Ej, da ti čoveku pobiješ celu familiju, pa da ih spališ, pa šta ima crnje od toga - rekao je komšija.

Podsetimo, policija je u subotu pronašla spaljena tela vlasnika menjačnice iz Aleksinca, Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), šest dana od nestanka, u rupi u ataru sela Moravac, 12 kilometara dalje u selu Tešica bio je njihov automobil "pasat", koji je takođe spaljen.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike