Navijači demolirali kafiće i izazvali masovnu tuču: Odložen početak suđenja za nerede u Beton hali

06.10.2021

14:37

0

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje

Navijači demolirali kafiće i izazvali masovnu tuču: Odložen početak suđenja za nerede u Beton hali
Copyright Printscreen/Youtube/TV Prva/Jutro

Danas je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu odloženo suđenje desetorici optuženih mladića za nasilničko ponašanje i nerede za 26. oktobar.

Oni su, kako se sumnja, 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu demolirali ugostiteljske objekte i izazvali tuču i nerede.

 

Do odlaganja je došlo zbog izostanka optuženog Nemanje Rodića, koji je pozitivan na korona virus.

Početak ovog suđenja bio je odložen i krajem jula zbog bolesti postupajućeg sudije.

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode.

Optužnim predlogom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima.

Za Vićentija Jelića tužilaštvo je predložilo kaznu od godinu i po dana zatvora, a po godinu dana zatvora za Petra Janičića, Sašu Popovića, Miloša Peruničića, Jovana Vukovića, Uroša Stojkovića, Nikolu Nikolića, Nemanju Rodića, Filipa Markovića i Igora Šparavala.

Printscreen/Youtube/tvk3
 

 

- Oni optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana "Lafayette" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, od čega oko 250 u bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem "izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana"- navodi tužilaštvo, prenosi Tanjug.

Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali iho pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež medju gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Printscreen/Youtube/tvk3
 

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog dogadjaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu.

Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a njih protiv 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike