Predložen pritvor za vozača koji je pijan pregazio Željka (19) i pobegao

31.12.2020

14:12

0

M. P. se sumnjiči da je automobilom marke golf 2 naleteo na Ristića, koji se vraćao sa posla u Leskovcu, usmrtio ga i pobegao sa mesta nesreće

Predložen pritvor za vozača koji je pijan pregazio Željka (19) i pobegao
policija - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Više javno tužilaštvo u Nišu predložilo je određivanje pritvora protiv M. P. (38) iz sela Šainovac, zbog sumnje da je 28. decembra oko 22.30 časova izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pešak Željko Ristić (19).

Tužilaštvo je donelo i naredbu o sprovođenju istrage, piše Blic.

M. P. se sumnjiči da je automobilom marke “golf 2” naleteo na Ristića, koji se vraćao sa posla u Leskovcu, usmrtio ga i pobegao sa mesta nesreće. M. P. je uhapšen iste večeri dok je bio na trežnjenju od alkohola u KC Niš, budući da je u krvi imao, prema do sada dostupnim informacijama, više od 1,8 promila.

Pročitajte još

– Više javno tužilaštvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. P. iz sela Šainovac zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 stav 2 u vezi člana 289 stav 1 KZ i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 296 KZ. Takođe, Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora protiv okrivljenog, zbog opasnosti od bekstva, radi sprečavanja uticanja na svedoke, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost – saopštio je portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.

Prema podacima dobijenim od Zavoda za sudsku medicinu analizom je utvrđeno da je M. P. imao 1,87 promila alkohola u krvi. No, budući da je osumnjičenom uzeta krv posle nesreće, tek nakon što je pronađen, veštačenjem će biti utvrđen stepen alkoholemije u momentu kada je izazvao ovu tešku saobraćajnu nesreću.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike