Nadrilekarka barbi Olgica pekla ženama lice "plazma penom", a sada bi nanogvicu: Tražila da joj samo tri osobe dolaze u posetu!

05.10.2021

13:43

0

Autor: 24sedam

Kao i prvo, i ovo ročište održano je samo u prisustvu optužene Markanovićeve, dok je Jasmina Tasić izostala zbog rizične trudnoće. Nju je pred sudom zastupao advokat Dragan Palibrk

Nadrilekarka barbi Olgica pekla ženama lice "plazma penom", a sada bi nanogvicu: Tražila da joj samo tri osobe dolaze u posetu!
Copyright Printscreen/Instagram

Pripremno ročište u slučaju Olgice Markanović, optužene za neovlašćenu i nepravilnu upotrebu "plazma pena" i davanje anestezije opasne po život, i drugooptužene u tom slučaju Jasmine Tasić održano je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Kao i prvo, i ovo ročište održano je samo u prisustvu optužene Markanovićeve, dok je Jasmina Tasić izostala zbog rizične trudnoće. Nju je pred sudom zastupao advokat Dragan Palibrk.

Podsetimo, na prvom pripremnom ročištu advokati odbrane Palibrk, kao zastupnik Tasićeve, i Borivoje Borović, kao branilac Markanovićeve, tražili su da se procesi dvema optuženima razdvoje jer je neizvesno kada će Jasmina biti u mogućnosti da se pojavi pred sudom, a Olgica Markanović bi čekajući to vreme provodila u pritvoru, jer je prethodno odbijen zahtev da joj se mera pritvora preinači u kućni pritvor, uz mogućnost posete svega tri osobe - majke, sestre i maloletnog deteta kome je ona staratelj.

Odbrana je i ovoga puta ponovila isti zahtev i navela da ne razume neslaganje suda, s obzirom na to da su se obe strane složile oko toga, a ni tužilaštvo se nije protivilo.

- Moj predlog da se razdvoji proces sud je odbio. Moja klijentkinja ni danas nije mogla da dođe, a u  medicinskoj dokumentaciji koju smo dostavili vidi se da neće moći ni u narednim mesecima da pristupi. I pored toga zahtev je odbijen - izjavio je advokar Dragan Palibrk.

Naredno ročište zakazano je za 13. oktobar i na njemu će se govoriti isključivo o ponovnom zahtevu odbrane da se Olgici Markanović zameni mera pritvora kućnim pritvorom.

- Tužilac se opet saglasio sa kućnim pritvorom, a nova okolnost je da se ne zna kada će Jasmina Tasić doći, a kako je sud odbio da se postupak razdvoji, sve ukazuje na to da je predlog odbrane opravdan i očekujem da će biti uvažen - zaključio je Borović za "Blic".

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike