"Bile su gladne i umrle su gladne": Majka devojčica iz Obrenovca u suzama

03.10.2021

15:43 >> 15:45

0

Autor: 24sedam

Tragedije u porodici nižu se jedna za drugom: suprug Marije V. u zatvoru jer je seksualno napastvovao njenu mlađu sestru, a otac joj se ubio

"Bile su gladne i umrle su gladne": Majka devojčica iz Obrenovca u suzama
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Užasna tragedija dogodila se juče u Obrenovcu kada su dve devojčice stradale od strujnog udara u stanu u Karađorđevoj ulici.

- Nisam imala kome da ih ostavim, morala sam da idem da radim da ne bih dobila otkaz. Ne smem da ostanem bez posla jer ne znam od čega bi živele. Najstarija je imala sedam godina i ona je išla u školu, druga je imala pet godina i ona je sa mlađom sestrom išla u vrtić, ali vikendom vrtići ne rade.

Ovim rečima za Kurir počinje razgovor Marija V. (24) kojoj su dve ćerkice M. V.(7) i M. V (5) nastradale u subotu u Obrenovcu u Krađorđevoj ulici u stanu na šestom spratu.

Devojčice je kako se pretpostavlja ubila struja dok su se same tuširale, treća najmlađa je za to vreme bila u dnevnoj sobi na krevetu i ona je srećom nepovređena. Da se nešto desilo otkrile su komšije koje su primetile poplavu u zgradi.

- Oni su zvali vlasnicu stana, a ona je pozvala mene na poslu. Uplašila sam se da se deci nije nešto desilo i odmah krenula kući. Mesto gde radim je na sedam kilometara od zgrade u kojoj smo živele krenula sam peške ali sam zvala kumove moje da oni odu kolima jer su i oni imali ključ od stana - priča uplakana žena iscrpljena od bola.

Ona objašnjava da je ovo drugi put da je decu ostavila same obično su joj kumovi pomagali oko svega pa i oko toga da joj decu pričuvaju.

- Prvi put kada sam takođe morala da ih ostavim, sve je bilo kako treba. Ne znam zašto su odlučile da se kupaju, nisu volele ni kada ih ja kupam - kaže očajna majka koju smo našli kod kumova gde je trenutno sa najmlađom ćerkicom.

Nesrećnu Mariju život nije mazio, sama odgaja troje dece, a suprug joj je u zatvoru.

- Otac moje dece je već tri godine u zatvoru. Najmlađa je imala oko mesec dana kada smo saznali da je seksualno napastvovao moju mlađu sestru. Osuđen je za pedofiliju. Nakon toga živela sam kod oca sa decom u Belom Potoku ali je on, koji mi je bio najveća podrška, digao ruku na sebe i ubio se. Nije mogao da izdrži sva zla koja su se nadvila nad nama.

Pokušala sam sa majkom da živim, potražila pomoć od nje da mi pričuva decu. Nakon nekog vremena kada smo i deca i ja imale visoku temperaturu izbacila nas je iz kuće. Bila sam prinuđena da nađem krov nad glavom za moju decu. U taj stan uselile smo se prošle godine - priča nesrećna žena kojoj se na licu i telu vidi koliko je izmučena, jedva da ima 40 kilograma.

- Morala sam da se borim za svoju decu. Bila su gladna i umrla su gladna jer nisam mogla da im pružim bolji život - jeca nesrećna žena.

Na njenu priču nadovezuje se Aleksandar kum njene dece koji joj je i ovog puta zajedno sa svojom porodicom pomogao i koji je prvi ušao u stan.

- Kad smo otključali vrata videli smo ih u kupatilu na podu. Ležale su jedna preko druge starija je držala tuš u ruci. Cimali smo ih, dozivali, davali veštačko disanje ali one su već bile modre. Videle su im se, verujem, opekotine jednoj je išla ta braon boja po celoj nogici. Mislio sam da je bila umazana nečim ... mlađoj su bile otvorene okice pomislio sam da me gleda da je živa ali nažalost ni glasa nije pustila - priča potreseni Aleksandar i dodaje da su odmah zvali Hitnu pomoć.

Potom je kako kaže potražio najmlađu devojčicu.

- Ležala je na krevetu u dnevnoj sobi, spavala je, možda je gledala crtani i zaspala. Kad sam joj prišao probudila se, rekao sam joj da ne ustaje sa kereveta. Voda je bila na podu ali ne u velikoj količini jer su stanari zatvorili ventil, a i isključili struju pre nego što smo stigli - objašnjava za Kurir Aleksandar i dodaje da sumnja da je decu ubila struja od veš mašine.

- Bojler sam im kupio kada su se uselili, ali je veš mašina stara, a i loše su instalacije kabl za veš mašinu je bio star. Ko zna možda su se prskale tušem igrale se - pretpostavlja kum nastradale dece.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike