"Kad te vidim dobićeš debele batine": Protiv vlasnika modne agencije supruga podnela krivičnu prijavu!

01.10.2021

18:54

0

Autor: 24sedam

Dragana i Nebojša su u braku su od 6. septembra 1996. godine, a prema navodima krivične prijave nasilje je počelo pre godinu dana i to najpre verbalno, preko pretećih i omalovažavajućih poruka

"Kad te vidim dobićeš debele batine": Protiv vlasnika modne agencije supruga podnela krivičnu prijavu!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Protiv Nebojše Grnčarskog vlasnika jedne modne agencije, njegova supruga Dragana je podnela krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog navodnog nasilja u porodici. Ona je od suda zatražila i da mu, do okončanja brakorazvodne parnice, privremeno zabrani da joj prilazi i kontaktira sa njom.

Ove informacije stoje u krivičnoj prijavi u koju je “Blic” imao uvid a u kojoj se, između ostalog, navodi da je u periodu od septembra 2020. godine do danas bila izložena psihičkom i fizičkom zlostavljanju, koje je ugrožavalo njen telesni integritet i duševno stanje zbog čega je morala da napusti zajednički stan. Za neke od navedenih postupka fizičkog nasilja, Dragana kako se navodi u krivičnoj prijavi, ima i svedoka.

Dragana i Nebojša su u braku su od 6. septembra 1996. godine, a prema navodima krivične prijave nasilje je počelo pre godinu dana i to najpre verbalno, preko pretećih i omalovažavajućih poruka. Te poruke bile su, kako je prijavila Dragana, uvod u fizičko nasilje, koje se desilo 4. januara 2021. godine kada je Nebojša navodno i fizički nasrnuo na svoju suprugu.

Prema navodima u krivičnoj prijavi, nasilje se dogodilo između 18 i 19 sati dok je Dragana sedela u porodičnom stanu i čitala knjigu.

-Nebojša je izašao iz spavaće sobe i obratio joj se rečima: "Luzerko, nikada ništa u životu nisi napravila i deca su te provalila". Pošto oštećena na ove uvrede nije odgovorila, prijavljeni je nastavio da je vređa rečima: "Samo cigani još puše. I ciganka je mogla da mi rodi troje dece". Pošto oštećena i dalje nije reagovala, prijavljeni joj je prišao, stegao je za ruke i počeo da je trese govoreći: "Mutava, progovori". Nakon toga ju je otvorenim šakama udarao po licu, a sve u prisustvu svedoka J. O, koja je u tom momentu stajala na vratima", stoji u krivičnoj prijavi koju je Dragana podnela protiv supruga.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Nakon ovog nemilog događaja, kako piše ovaj list, Dragani je pozlilo i ona je tada napustila stan u kome živi sa suprugom i troje dece. U stan se ipak vraća posle nekoliko dana, odnosno 11. januara, i to nakon izvinjenja i molbe supruga da mu da još jednu šansu i da do ovakvih situacija više neće dolaziti. Međutim, nakon povratka u stan, situacija je po podacima iz krivične prijave, postala još gora.

Nakon brojnih svađa, Dragana je u avgustu 2021. godine ponovo napustila stan, međutim, užas se ni tada nije zaustavio.

-Prijavljeni je ponovo počeo da joj upućuje poruke kojima je uglavnom vređa i omalovažava. Pošto je on nastavio da živi u stanu, oštećena u njega ne može da se vrati zbog visokog stepena rizika i neposredne opasnosti jer bi nasilje u porodici moglo da se nastavi. Zbog toga bi prijavljenom trebalo da se izreknu hitne mere privremenog udaljavanja iz stana i privremene zabrane da kontaktira i prilazi žrtvi, u smislu člana 17. stav 2. Zakona o sprečavanju nasilja u porodici - navodi se u krivičnoj prijavi Dragane Grnčarski.

Inače, kao dokaze da je Nebojša izvršio krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 stav 1 Krivičnog zakona, punomoćnik Dragane i, advokatica dostavila su i SMS poruke koje je on slao supruzi a u kojima joj je govorio: "je*aću majku kad te vidim i dobićeš debele batine", "ku*vo crnogorska", "nesrećnice i klimakterični luzeru", "budaletino i alkoholičarko, infantilni zecu i posrnula moralna ruino".

Nebojša Grnčarski. : To nije istina

Ovaj list je navodno svoja saznanja pokušao da proveri i od Nebojša, koji je bio nešto pričljiviji. Na pitanje da li je upoznat da je njegova supruga protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog porodičnog nasilja, najpre je rekao da ne zna o čemu se radi.

- To nije istina i ne znam odakle vam takva informacija - naveo je on.

Nakon što je rečeno oda uvid u krivičnu prijavu on je rekao da mediji nisu mesto za rešavanje takvih problema.

- To sud treba da rešava, a ne vi. Ali da znate da ti navodi nisu istiniti jer je moja supruga samoinicijativno napustila stan dok sam ja bio na putu sa decom. Ponavljam, ona je samovoljno napustila troje maloletne dece -rekao je on i dodao da će tužiti list zbog iznošenja ne dokazanih tvrdnji koje narušavaju njegov ugled.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike