Pravosnažna optužnica protiv Kontića, suđenje 1. novembra

01.10.2021

11:33

0

Autor: J. S. J.

Pravosnažno je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu koja ga tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju

Pravosnažna optužnica protiv Kontića, suđenje 1. novembra
Copyright Foto: CDM/MUP Crne Gore

Viši sud u Novom Sadu zakazao je za 1. novembar pripremno ročište u procesu protiv Ivana Kontića (30), koji se tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu, kojeg je tom prilikom teško pretukao.

Prethodno je pravosnažno potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu koja ga tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Viši sud je Kontiću produžio pritvor za još dva meseca, koji prema ovoj odluci može da traje do 1. decembra, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Na optuženičkoj klupi sa Kontićem naći će se i O. L. i L. V.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za pokušaj ubistva, O. L. se tereti za krivično delo učestvovanje u tuči, a L. V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru prošle godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred višim javnim tužiocem, on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je pretukao.

Do sukoba je došlo kada mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić, kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudu, zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike