Odloženo suđenje vozaču koji je pod dejstvom alkohola prošao na crveno i izazvao nesreću u kojoj je stradala Jovana Petković

30.09.2021

17:07

0

Autor: A. S.

"Odugovlače da bi okrivljeni manje bio iza rešetaka"

Odloženo suđenje vozaču koji je pod dejstvom alkohola prošao na crveno i izazvao nesreću u kojoj je stradala Jovana Petković
Copyright Antonio Ahel/ATAImages.

Suđenje Mladenu Gigiću (20) iz Niša koji je optužen da je 21. novembra 2020. godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću, kada je vozeći pijan i prošavši na crveno svetlo, udario u automobil u kom je bila dvadesetpetogodišnja Jovana Petković, danas je odloženo jer se pred Višim sudom nije pojavio njegov branilac.

Podsetimo, mlada Jovana iz Vladičinog Hana, od zadobijenih povreda stradala je deset dana kasnije.

Gigiću je 7. septembra odlukom suda pritvor zamenjen kućnim pritvorom uz nanogicu, zbog čega porodica nastradale devojke smatra da će pokušati da odugovlači suđenje kako bi nekim donošenja presude manje vremena proveo iza rešetaka, budući da se vreme provedeno u kućnom pritvoru uračunava u izrečenu kaznu. Na to, po rečima Miljana Petkovića, rođenog brata nastradale devojke, ukazuje i današnje odlaganje ročišta.

- Ušli smo na suđenje koje bi trebalo da se privodi kraju, međutim kada je sudija prozvao advokata optuženog, optuženi je ustao i rekao da je advokat bolestan i da neće doći. Dodao je da je advokat poslao sudiji neki dopis u kome kaže da neće doći ali je sudija odgovorio da nije dobio ništa. Svima je jasno da pokušavaju da odugovlače što je bilo jasno odmah nakon odluke da ga puste u kućni pritvor. Njemu se svo vreme provedeno kući računa kao da je u zatvoru pa pretpostavljamo da će pokušavati isti scenario i na narednim suđenjima, kaže Miljan Petković, rođeni brat tragično nastradale Jovane.

Nezadovoljni dužinom trajanja suđenja i puštanjem optuženog da se brani iz kućnog pritvora porodica, rođeni i prijatelji poginule devojke protestovali su 18. septembra ispred zgrade suda, noseći transparente "Pravda za Jovanu" i majice sa njenim likom.

Kako du mediji i ranije pisali, nesreća se dogodila 21. novembra prošle godine na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske komune gde je Gigić, vozeći pod dejstvom alkohola "golfom" prošao na crveno svetlo i na raskrsnici naleteo na BMW u kojem je bila Jovana. Teško povređena devojka je preminula posle 10 dana od zadobijenih povreda a Gigić je uhapšen nakon toga i nakon sprovedene istrage optužen da je počinio teško delo protov bezbednosti javnog saobraćaja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike