Otkrivamo šta je vozač na liniji 45 u Zemunu ispričao svom advokatu: "Želim samo jednu stvar"

28.09.2021

11:49

0

Autor: J.J.

Vozač se tereti da je upravljajući autobusom na liniji broj 45 iz za sada nepoznatog razloga izgubio kontrolu nad njim, probio ogradu uleteo u dečje igralište i udario u dva parkirana vozila

Otkrivamo šta je vozač na liniji 45 u Zemunu ispričao svom advokatu: "Želim samo jednu stvar"
udes zemun gsp autobus - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vozač autobusa D.H. (72) koji je u petak uleteo u dečiji parkić u Zemunu i tom prilikom povredio šest osoba, od kojih je dvogodišnja devojčica najteže povređena, u pritvoru je, a njegov advokat Nebojša Milosavljević je tim povodom uložio žalbu na pritvor!

Kako nam je ispričao njegov advokat, vozač D.H. je kazao svom braniocu da mu je jedina želja da se povređena devojčica oporavi, te da ga ne zanimaju konsenkvence.

-Želim samo da dete ostane živo i da se oporavi. Ne zanima me da li ću biti u zatvoru, niti javna osuda, već samo da dete bude dobro. Ja nisam pobegao sa lica mesta, iako su hteli da me linčuju. Sklonio sam se u kućicu. Vozilo je dobilo ubrzanje i nisam mogao da ukočim... - kazao je D.H.

Podsetimo, vozaču autobusa D.H. (72) koji je u petak u Zemunu uleteo u dečije igralište određen je pritvor do 30 dana nakon saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Tereti se da je upravljajući autobusom na liniji broj 45 iz za sada nepoznatog razloga izgubio kontrolu nad njim, probio ogradu uleteo u dečje igralište i udario u dva parkirana vozila. Tom prilikom povređeno je jedno dete dok je pet putnika iz autobusa takođe zadobilo povrede.

Kako prenose mediji, vozač je do detalja objasnio šta se tačno dogodilo.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Autobus je dobio naglo ubrzanje i nisam mogao da ukočim. Izašao sam kroz prozor jer vrata nisu htela da se otvore, pritiskao sam dugme koje je za otvaranje svih vrata, ali i pojedinačno. Otvorila su se samo zadnja. Kad sam izašao pokušao sam ljudima da objasnim da nisam mogao da ukočim, ali su svi u besu krenuli na mene. Otišao sam do dispičera da objasnim šta se tačno dogodilo. Tu sam sačekao policiju - rekao je navodno između ostalog D.H.

- Veštačenjem autobusa biće utvrđeno šta se tačno dogodilo, ali činjenično stanje je da je moj klijent tog dana prvi put seo u taj autobus. Objasnio je da je na autobusu koji je trebalo da preuzme od kolege pukla guma i da su mu ovaj doterali iz garaže. Prvi put je vozio to vozilo - ispričao je Milosavljević, preneli su mediji.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Dete najteže povređeno -Autobus mi je udario dete jer je uleteo kroz igralište. Otvoreni prelom potkolenice, hematom nasred čela. Gledao sam sve svojim očima. Mislio sam da sam je izgubio... Ne poželeti ovo nikom! Ovako je stravičnu saobraćajnu nesreću, koja se dogodila u petak u Krajiškoj ulici u Zemunu, opisao otac dvogodišnje devojčice T.T. koja je zadobila teške povrede kad je autobus na liniji 45 uleteo na dečije igralište.

 
 
 
 

- Još sam u šoku jer sam lično gledao kako mi dete leti od udarca - napisao je otac na Tviteru i naglasio da on ne bi preživeo takav udarac autobusa.

Devojčica prema poslednjim informacijama nije životno ugrožena, ali je zbog težine povreda zadržana na intenzivnoj nezi na Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ostalo troje povređene dece pregledano je u Tiršovoj nakon čega su puštena na kućno lečenje. Dvoje odraslih, takođe povređenih u nesreći, zbrinuto je u Zemunskoj bolnici, ali nisu životno ugroženi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike