"Želim da znam ko je ubica mog deteta": Majka i otac traže pravdu za nastradalog Željka

28.09.2021

10:40

0

Autor: M. Kostić

Miodrag Perić optužen da je autom pokosio Željka Ristića (18) ispred njegove kuće u Šainovcu kod Niša, a potom pobegao

"Želim da znam ko je ubica mog deteta": Majka i otac traže pravdu za nastradalog Željka
Copyright 24sedam/Maja Kostić

Roditelji Željka Ristića (18), koji je nastradao ispred kuće u Šainovcu kod Niša 28. decembra prošle godine, traže da se otkrije pravi ubica njihovog sina. U majicama sa njegovim likom, oni su se u ponedeljak, nakon što je odloženo suđenje MIodragu Periću, osumnjičenom za ovu nesreću, okupili ispred zgrade suda, tržeći pravdu za Željka.

- Na koliku god kaznu da nekog osude, to neće biti dovoljno za ovakav zločin. Ja bih mu dala 100 godina, ali samo želim da znam ko je pravi ubica mog deteta, samo to. Videćemo do kraja suđenja šta će biti, ali samo želim da iza rešetaka bude onaj ko je moje dete pregazio pa pobegao sa lica mesta i ostavio ga da umre na ulici - rekla je Željkova majka Vesna.

Suđenje je odloženo jer je promenjen branilac optuženog, a takav čin Željkov otac vidi kao kupovinu vremena.

- Ovo odlaganje ročišta u poslednjem momentu i dovođenje novog advokata odbrane samo je kupovina vremena. Očekujemo maksimalnu kaznu od 12 godina. To je najmanje što očekujemo. Dete nam je izgubljeno, a taj ko ga je udario, nije ni zastao da mu pruži pomoć već je pobegao sa lica mesta - kaže Željkov otac Dejan Ristić.

On dodaje da strahuje od toga da bi optuženi mogao da bude pušten da se brani iz kućnog pritvora, jer je nedavno u Nišu bio takav jedan slučaj. Iz pritvora je tako pušten optuženi za nesreću u kojoj je nastradala mlada devojka, kao i dečko koji se sumnjiči da je naneo smrtonosni udarac.
Kako je naš portal pisao, optuženi Miodrag Perić na sudu je poricao krivicu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike