Suđenje za smrt malog Stefana počinje 8. oktobra

24.09.2021

19:18

0

Autor: Mi. S.

Lazar Galić optužen da je u naselju Karaburma automobilom udario Stefana (9) i Luku (5), a lakše povredio njihovg oca Mihaila B.

Suđenje za smrt malog Stefana počinje 8. oktobra
Protest građana posle puštanja Galića na slobodu na - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu 8. oktobra počeće suđenja Lazaru Galiću (38), optuženom da je 18. jula uveče u beogradskom naselju Karaburma svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu. Tom prilikom, kako se navodfi u optužnici, udario je i njihovog oca, a potom pobegao, a da nije ukazao pomoć povređenima.

U nesreći su teško povređena braća Stefan B. (9) i Luka B. (5), koja su prelazila ulicu sa ocem Mihailom B. Posle četiri dana, uprkos naporima lekara da mu pomognu, Stefan je podlegao povredama, dok je njegov brat Luka operisan i još se oporavlja od nesreće. Njihov otac Mihailo B. tada je zadobio lakše povrede.

Galić koji se na saslušanju u Tužilaštvu branio ćutanjem na suđenje će biti doveden iz pritvora, koji mu je prošle nedelje produžen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo, optužnim predlogom protiv Galića, od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći, kao i da mu se izrekne zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Galića je, da podsetimo, policija našla posle nekoliko dana kad je utvrđeno da on nema prijavljeno prebivalište u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike