Nakon pada sa trafoa zadobio jezive povrede: Radniku polomljeni pršljenovi i ne oseća noge!

22.09.2021

16:10 >> 17:06

0

Autor: 24sedam

M.V. je bio angažovan na popravci trafoa preko jedne beograske firme

Nakon pada sa trafoa zadobio jezive povrede: Radniku polomljeni pršljenovi i ne oseća noge!
Stefan Tomasevic/ATAImages

Radnik M. V. (57) koji je zadobio tešku povredu kičme nakon što je juče oko 11 časova, prilikom popravke trafoa u ataru svrljiškog sela Ribare pao sa visine od oko tri metra, hospitalizovan je u Kiničkom centru u Nišu i nalazi se „u visokom riziku od životne ugroženosti“, pišu mediji.

– Pacijent je primljen sa kompleksnom povredom kičme koja podrazumeva prelom nekoliko pršljenova sa pratećim oštećenjem kičmene moždine. Cela kičma mu je dislocirana sa prekinućem kičmene moždine usled čega ima potpunu oduzetost nogu i gubitak funkcija unutrašnjih organa trbuha. Kod ovakvih povreda u prva 72 sata se ne preduzimaju operativne mere. Odluka da li će biti preduzete biće doneta nakon tog roka, na osnovu rezultata funkcija ostalih vitalnih organa. Pacijent je svestan, komunikativan ali je u visokom riziku od životne ugroženosti – kaže prof. dr Ivan Stefanović, pomoćnik rukovodioca Klinike za neurohirurgiju UKC Niš.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim informacijama, M.V. je bio angažovan na popravci trafoa preko jedne beograske firme a do incidenta je došlo kada ga je prilikom odšrafljivanja određene opruge udario deo trafoa pa je pao na zemlju sa visine od dva ili tri metra.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam