Trebalo da ih nadzire, a oni mu plaćali "slobodu kretanja": Kraljevčanin uhapšen zbog primanja mita

13.09.2021

13:12

0

Autor: 24sedam

M.I. se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj

Trebalo da ih nadzire, a oni mu plaćali "slobodu kretanja": Kraljevčanin uhapšen zbog primanja mita
Copyright Pixabay

Kraljevčanin M.I. (37) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična dela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Kako se sumnja, , M. I. je od osumnjičenih koji su osuđeni na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac da ne izvrši kontrolu sprovođenja određenih mera uz primenu elektronskog nadzora, kao i da ne obavesti nadležne organe o njihovom kršenju mera, čime im je omogućio slobodu kretanja.

Pročitajte još:

Takođe, M.I. se sumnjiči da je omogućavao slobodu kretanja i drugim osuđenicima koji su mu povereni radi sprovođenja i kontrole mere kućnog zatvora na teritoriji koju pokriva nadležna kancelarija u Kragujevcu.

Kraljevčanin se tereti i da je prema jednoj koleginici posredovao da ne izvrši službenu radnju koju je bila dužna da izvrši u vremenu kada je bio odsutan.

Pročitajte još:

Takođe, policija je uhapsila Ž. V. (43) i D. M. (41) i G.Ð. (57) za koje se sumnja da su počinili krivično delo davanje mita, saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike