"Svaki dan idemo na groblje i lijemo suze za sinom": Otac svirepo ubijenog Miloša neutešan! "Ubici s Tvitera" poručuje samo jedno

15.09.2021

20:30 >> 08:12

0

Autor: J.Jovanović

Viši sud u Beogradu osudio je danas Neđeljka Ðurovića (31) na 30 godina zatvora za ubistvo, koje je počinio 27. januara 2019. godine

"Svaki dan idemo na groblje i lijemo suze za sinom": Otac svirepo ubijenog Miloša neutešan! "Ubici s Tvitera" poručuje samo jedno
Goran Mileusnić/ Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović /Printscreen

-Dobio je 30 godina robije, pa se nadam da će te godine odležati u zatvoru. Kao porodica smo neutešni i sve ovo teško podnosimo. Plačemo i tugujemo za našim Milošem. Svaki dan idemo na groblje i nekako se borimo – ovim rečima počinje priču Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša (24) u razgovoru za 24sedam!

Naime, Viši sud u Beogradu osudio je danas Neđeljka Ðurovića (31) na 30 godina zatvora za ubistvo, koje je počinio 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Sud je na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga u 5.50.

Pročitajte još:

Đurović je mirno saslušao presudu, a na kraju je pitao da li može nesto da kaže. Sudija je rekla da ne može, dok su ga dvojica stražara izvodila dobacio je “ne treba mi žalba”, na šta ga je sudija Nataša Albijanić poučila da po zakonu na nju ima pravo.

Neđeljko Đurovic, Foto: Printscreen/Instagram

Komentarišući prvostepenu presudu, Goran Mileusnić kaže da je očekivao, da će “ubica s Tvitera” dobiti maksimalnu kaznu zatvora. Međutim, to se nije desilo.

-Čemu kazna od 40 godina robije kada se ne primenjuje. Nisam zadovoljan presudom, ali šta mogu, a i ne ide da pravim scene ispred suda. “Pevaću” ako on odleži svih 30 godina, i na kraju krajeva, borili smo se da bude kažnjen. Dobro je to što je Đurović iza rešetaka, ali mislim da će on ponoviti zločin. Ceo proces je trajao preko dve godine, a on nije došao na nekoliko ročišta, što je bilo strašno. Moram reći da je sudija bila jako korektna i ceo proces je vodila kako treba – dodaje on.

Kako kaže, ponosan je na Miloševe prijatelje koji su danas došli ispred Palate pravde sa transparentima.

-Dok je trajalo suđenje imao sam utisak da je Miloš tu negde pored mene, a sada mi je sve nekako čudno. U svakom slučaju, dobro je što se agonija završila. Ponosan sam na to što su Miloševi drugari došli iz svih gradova Srbije danas na izricanje presude. On je voleo da se druži i imao je jako puno prijatelja- priča nesrećni čovek.

Dodaje, da je tokom izricanja presude bio šokiran Đurovićevim ponašanjem.

Facebook/Remembering Milos MIeusnic

-On je tokom izricanja presude čačkao nokte i izgledao je kao da je na nekim drogama. Delovao je potpuno hladno, kao da ga ništa ne dotiče. Ubio mi je sina koji je tek počeo da živi, a u sudnici se ponašao kao da ništa nije kriv, što je strašno – zaključuje Mileusnić.

Podsetimo, Ðuroviću je na teret stavljeno krivično delo teško ubistvo na podmukao način, 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića, a tužilac je u završnoj reči za njega tražio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. Optuženi je sa druge strane tvrdio da nije on počinio ubistvo, a u završnoj reči je rekao da je mnogo toga čuo o sebi tokom suđenja i da ne zna kako od toga da se brani.

– Svestan sam da ću na kraju ja biti kriv za sve – rekao je tada optuženi.

Tužilaštvo smatra da je Ðurović u noći zločina izašao na ulicu sa nožem u ruci, rešen da nekoga ubije. Slučajno je naleteo na Mileusnića koga nikada ranije nije video u životu i izbo ga.

Pročitajte još:

Ðurović međutim od početka suđenja negira da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara. On je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru. Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti