"Brate, šta sam vam ja kriv?" Ovo su bile poslednje reči mladića iz Gadžinog Hana pre nego što je izboden nasmrt

19.09.2021

10:30 >> 11:58

0

Autor: 24sedam

Ubijeni Nemanja Antansković usvojen je kada je imao samo 29 dana

"Brate, šta sam vam ja kriv?" Ovo su bile poslednje reči mladića iz Gadžinog Hana pre nego što je izboden nasmrt
Nemanja A./Facebook

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Milana Tanića (19), iz Zaplanjske Toponice, koji se tereti za ubistvo Nemanje Antanaskovića (18).

Optužen je da je 26. decembra 2020. godine oko šest sati u selu Zaplanjska Toponica kod Gadžinog Hana, u stanju uračunljivosti, lišio života oštećenog koji ga je upitao: “Pa dobro, brate, što me onoliko isprebijaste, što sam vam ja kriv?”

Pročitajte još

Nakon što mu je odgovorio: “Pa, brate, brate..”, iz desnog rukava spustio je nož u desnu šaku i izbo ga šest puta.

Ubistvu je prethodila tuča, u kojoj je Nemanja povređen, zbog čega ga je njegov otac Bogosav odvezao u doljevački dom zdravlja.

Nemanja Antanasković /Facebook

Kako je njegov otac tada ispričao, mladića su najpre pretukli u blizini kuće.

– Imao je hematom na glavi, odvezao sam ga do lekara, i ustanovljeno je da je dobro. Vratili smo se u selo, i tu sam zatekao policajca koji mi je kazao da su se tukli. Trebali su odmah da ih privedu, i Nemanju moga, dok se ne utvrdi ko je i šta je uradio. Oni se nameračili na njega, i eto šta se desi. Kad smo se vratili kući, nije hteo da legne, trebalo je da sa svojom devojkom ode na pomen njenom preminulom ujaku. Rekao mi je da ide da se prošeta sa devojkom do crkve. Nije prošlo malo, a žena me zove, kaže da su joj telefonirali da je Nemanja ubijen. Našao sam ga u dvorištu, bio je sav krvav. Odveo sam ga opet kod lekara, ali sve je bilo uzalud – kazao je nakon ubistva Bogosav.

Kako je ustanovljeno tokom istrage, Nemanja je nagovorio svoju devojku da pozove Milana da izađe iz kuće.

Pročitajte još

Tanić je sa sobom poneo nož i sukobio se sa Nemanjom, koji je kod sebe imao isto oružje. Tokom gušanja izboli su jedan drugog, ali je Nemanja zadobio ubod u srce, koji je bio fatalan.

Pokojnog mladića Antanaskovići su usvojili kada je imao samo 39 dana.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam