I ukrajinski policajci na udaru zbog Zvicera: Ko je i kako sve bio umešan u atentat na vođu kavčana

18.09.2021

16:36 >> 18:33

0

Autor: A.S.

Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine u sačekuši u kvartu u Kijevu u kojem je živeo

I ukrajinski policajci na udaru zbog Zvicera: Ko je i kako sve bio umešan u atentat na vođu kavčana
radoje zvicer - Copyright Radoje Zvicer/MUP

Pomoćnik načelnika policije Kijeva Jevhen Deidei, koji je osumnjičen da je pomagao škaljarcima, da je organizovao transport balkanskih ubica u Ukrajinu, otpušten iz policije. Njega su istragom tamošnjih medija povezali sa grupom koja je pokušala da izvrši atentat na Radoja Zvicera, jednog od vođe kavačkog klana.

Podsećamo, Državni biro za istrage Kijev, pokrenuo je krivični postupak protiv pomoćnika šefa kijevske policije Jevhen Deidei i još dvojice policajaca koji su prevozili grupu kriminalaca kroz Ukrajinu 2020. godine, kada je i izvršen pokušaj ubistva Kotoranina Radoja Zvicera. Istražitelji DBR -a proveravaju ulogu policajaca koji su bili uključeni u novinarsku istragu “Četiri ubice, tri policajca i narkobos

Pročitajte još:

Pomoćnik načelnika Glavne uprave Nacionalne policije u Kijevu, bivši poslanik Jevhen Deidei podneo je elektronsku izjavu pre nego što je dobio otkaz.

-Jeugene Deidei bio je uključen u nedavnu istragu o pucnjavi na balkanskog dilera droge Radoje Zvicer – piše Slidstvo info.

Prema novinarima, Daidai je koordinirao transport ubica, prvo do Kijeva, gde se dogodio pokušaj atentata, a odmah nakon pucnjave, olakšao je njihovo uklanjanje do granice. Da bi to učinio, Daidai je regrutovao dvojicu svojih kolega policajaca, koji su direktno prevezli osumnjičene. Tada je Jeugene Deidei odbio da odgovori na pitanja novinara.

Grupi navodnih ubica trenutno se sudi u Kijevu zbog pokušaja ubistva Zvicera. Daidai i dvojica njegovih kolega policajaca ostaju svedoci, nisu proglašeni osumnjičenima.

Novinari su zatražili komentar od Jevhena Deideija, ali on nije odgovorio na poruku.

Podsetimo, Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine u sačekuši u kvartu u Kijevu u kojem je živeo. Zbog napada na njega, uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo sugrađanina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića, Podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi

Kako se i ranije pisalo, u sklopu istrage o pokušaju ubistva Zvicera utvrđeno je da su napadači trebali da dobiju oko 600.000 evra. Kao motiv pokušaja likvidacije Zvicera navodi se osveta za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. Napadači su dobili oko pola miliona za izvršenje ovog krivičnog dela, a navodno i više od 100.000 za troškove boravka u Ukrajini.

Crnogorska policija uhapsila je šestočlanu kriminalnu grupu sa kojom se takođe povezuje Stefan Đukić, 13. avgusta, ogranak škaljarskog klana, za koji se sumnja da je pripremao likvidacije visokih policijskih funkcionera i specijalnog državnog tužioca. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su pripadnici škaljarskog klana, a policija proverava da li su oni pripremali više likvidacija među kojima i navodno likvidaciju Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića. Navodno su mete bili i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović.

Oni su navodno mesecima pratila kretanje sutkinje specijalnog odeljenja Biljane Uskoković zbog predmeta u kojem je upravo Stefan Đukić provoptužen za ubistvo Klisića.

Pročitajte još:

– Crnogorska policija izvršila je pretres na jedanaest lokacija u potrazi za bezbednosno interesantnim osobama, saznaje nezvanično portal Dan od više izvora iz policije. Kontrolisana su BIL lica u Danilovgradu, Podgorici, Kotoru i Baru- kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike