Ko je uhapšeni Sloba Snajper: Huligan privođen zbog nasilja i droge, kao i zbog ubistva MMA borca

20.09.2021

11:44 >> 15:36

0

Zbog nasilja mu je, takođe, zabranjen pristup stadionu Karađorđe kad FK Vojvodina igra utakmice

Ko je uhapšeni Sloba Snajper: Huligan privođen zbog nasilja i droge, kao i zbog ubistva MMA borca
Copyright Hapšenje Slobe Snajera Foto: MUP Srbije

Slobodan Milutinović, poznatiji kao Sloba Snajper, vođa navijača FK Vojvodina, koji je sinoć uhapšen u Novom Sadu, kad je po drugi put pretukao ljubavnicu u iznajmljenom stanu, ima debeo dosije.

Kao kontroverznom čelniku FK Kabel izrečena mu je zabrane dolaska na stadion. Zbog nasilja mu je, takođe, zabranjen pristup stadionu “Karađorđe” kad FK Vojvodina igra utakmice.

Pročitajte još

Uspon Milutinovića u fudbalskom svetu zapravo je blisko vezan za period vladavine Bate Kankana, Radomira Butorovića, pokojnog kontroverznog direktora Vojvodine, kome je Sloba Snajper bio telohranitelj. Milutinović je tada bio jedan od vođa frakcije G-3, navijača Voše.

Njegovo divljanje po sportskim borilištima dolazi pod lupu javnosti 2017. godine. Tada je, posle završetka utakmice Ružomberok – Vojvodina u Slovačkoj, koju je domaćin dobio sa 2:0, fudbaler Nikola Trujić medijima ispričao da ga je u svlačionici, sa još desetak pristalica Vojvodine, napao Slobodan Milutinović.

Fudbaler, šta ti glumiš?

– Milutinović me je uhvatio za vrat i počeo da me vuče do klupe. On mi je rekao: “Šta ti glumiš? Dokle mi tebe više da trpimo?” Kad je on završio, šakom u glavu me je udario njegov rođeni brat Nenad i dodao: “Videćemo se mi u Novom Sadu!” – ispričao je Trujić novinarima posle napada.

Milutinovića je, zajedno sa G. N. iz Novih Ledinaca, uhapsila policija Republike Srpske, u martu ove godine na Jahorini.

Obojica su sutradan, posle kriminalističke obrade, pušteni na slobodu, a privedeni su bili zbog sumnje da su nedozvoljeno držali i prodavali oružje, ali i zbog drugih krivičnih dela.

Slobodan Milutinović, Facebook

Iza Slobe Snajpera stoje desetine stranica policijskih zapisnika, optužnica i presuda. Stigao je da zaradi najmanje 10 krivičnih prijava i bar dve osuđujuće presude.

Slučaj najkontroverznijeg “sportskog radnika” u Srbiji bio je zanimljiv zbog činjenice da mu je, zbog nasilnih ispada, zabranjen pristup stadionu “Karađorđe” u vreme dok se odigravaju utakmice FK Vojvodina, a posebno posle “dojave” iz UEFA u kojoj je našem fudbalskom savezu skrenuta pažnja da je utakmica Snajperovog Kabela i Smedereva, po svemu sudeći, nameštena.

Poslednja kazna na koju je Milutinović osuđen datira iz 2016. godine, kada ga je Viši sud u Novom Sadu osudio na dve i po godine zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Iza te rogobatne formulacije krivičnog dela krije se presuda kojom je utvrđeno da je Snajper nameravao da proda 46 grama heroina koji su kod njega nađeni i zaplenjeni u akciji novosadske policije.

To mu je bila već druga presuda za dilovanje droge. Prvi put je zbog toga ležao pre 13 godina, u decembru 2008, kada je osuđen na tri godine zatvora kao član grupe koja je prodavala narkotike.

Nasilničkih krivičnih dela Milutinović, međutim, ima znatno više. Hronološki gledano, najstarija prijava te vrste potiče iz 2004. godine.

Ubrzo pošto je postao punoletan, on je, kako se navodi u prijavi, osumnjičen da je naneo teške povrede Milanu R., tri godine starijem momku, u Novom Sadu.

Iživljavanje na utakmicama

Godinu kasnije, Milutinović je prijavljen za učestvovanje u tuči, u kojoj je sa osmoricom saučesnika pretukao Branka Š., takođe u Novom Sadu. Iste godine, novosadska policija prijavljivala ga je za nasilničko ponašanje na fudbalskoj utakmici.

Posle nekoliko godina pauze (koje je proveo u zatvoru), Milutinović je ponovo prijavljen 2009. za nasilničko ponašanje, zbog kojeg je i osuđen na uslovnu kaznu od tri meseca. Godinu dana kasnije, ponovo je prijavljen za nanošenje lakših povreda sugrađaninu Aleksandru J.

Pre sedam godina, Milutinović je sumnjičen i za napad na policajca iz Pančeva koji je obezbeđivao utakmicu, a koga su Snajper i devetorica navijača navodno kamenovali. Sledeća prijava podneta je u Humskoj ulici u Beogradu.

Tada je prijavljen jer je u grupi napao Dimitrija S., koji je teško pretučen. Napad se desio tokom utakmice domaćina FK Partizan. istražitelji su ga u međuvremenu sumnjičili i za nedozvoljeno posedovanje oružja, iznude i teške krađe.

Nož u leđa

Posle odsluženja kazne zbog droge, Milutinović se našao na meti Marka Markuša, sina oficira novosadske policije. Prvog jula 2012. na Petrovaradinskoj tvrđavi, ispred lokala, on je prišao Milutinoviću i prvo ga udario šakom u lice, a potom nekoliko puta pesnicom u glavu. Milutinović je pao, a kad je ustao, Markuš ga je gurao, a potom iz pojasa izvukao nož sečiva oko 20 centimetara i ubo ga u leđa.

Markuš je pobegao, ali je uhapšen u Mađarskoj. Prvobitno je bio osuđen na pet godina zatvora, a kad je Milutinović “zaboravio” ko ga je tukao i ubo, Markuš je oslobođen optužbe.

Milutinović je u dobrim odnosima i sa Daliborom Bogdanovićem, zvanim Boća, potpredsednikom FK Vojvodina i policajcem u invalidskoj penziji, koji je povređen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog džipa u maju 2019. godine u Novom Sadu.

Sloba Snajper je privođen sa svojom zakonitom suprugom u policijskoj akciji tokom koje se radilo na rasvetljavanju ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca.

Hapšenje Slobe Snajpera u RS MUP Republika Srpska

Odbegli Bogdanović je upravo ranjen kad je bio u društvu sa Markušem kad ga je povredio Jovan Kecman, poznatiji kao Coja, svojevremeno vođa navijača Vojvodine, koji je kasnije uhapšen u Nemačkoj i izručen Srbiji, a povezivan je i sa likvidacijom Nenada Opačića i njegove supruge Jasmine.

Novosadska policija uhapsila je Njegoš K. (33) iz Beograda i Slađan Đ. (26) iz opštine Bojnik, zbog sumnje da su postavili eksplozivnu napravu pod džip Milutinovića u februaru prošle  godine. Dva puta su paljeni džipovi Slobe Snajpera.

Džip u plamenu zbog 40.000 evra

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike