I to je moguće: Šarićev brat sedam godina šetao slobodno sa nanogvicom

22.09.2021

08:13 >> 10:07

0

Autor: M.P.

Kraljevčanina M. I. (37), iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, podmićivao sa 200 evra

I to je moguće: Šarićev brat sedam godina šetao slobodno sa nanogvicom
Copyright Printscreen/Tanjug

Brat od tetke Darka Šarića, Željko Vujanović, jedan je od osuđenika na kućni pritvor koji je podmićivao Kraljevčanina M. I. (37) i tako se slobodno kretao.

Njemu je formalno određen kućni pritvor još 2014. godine, ali se zapravo proteklih sedam godina kretao kao slobodan čovek.

Kraljevčaninu M. I. (37), iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, po potrebi je plaćao 200 evra da mu “isključi” nanogvicu.

Pročitajte još:

M. I. je razvio prijateljski odnos sa Šarićevim bratom, kojem se, kako navodi osoba bliska istrazi, službenik iskreno divio.

– Toliko su se sprijateljili da je M. I. Darkovom bratu služio praktično kao asistent i činio mu različite usluge, na primer novčane uplate i slično – navodi izvor “Blica”.

Pravosnažno osuđen

Vujanović je od hapšenja u akciji “Balkanski ratnik” 2010. godine bio u pritvoru, pri čemu je 2014. prebačen u kućni pritvor sa nanogvicom. On je u oktobru prošle godine pravosnažno osuđen zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Kako je utvrđeno presudom, Vujanović je sa Šarićem i Goranom Sokovićem organizovao kriminalnu grupu za krijumčarenje 5,7 tona kokaina. Vujanović je u aprilu ove godine odveden na izdržavanje zatvorske kazne od 14 godina, ali je već posle dva meseca vraćen u kućni pritvor – bolje reći “kućnu slobodu” – pošto je presuda ukinuta.

Kako je pravosnažna presuda po kojoj je otišao u zatvor ukinuta, vraćen mu je status koji je imao pre te presude, a to je kućni pritvor. Ipak, zahvaljujući saradniku M. I., Vujanović je gotovo svih sedam godina bio slobodan čovek!

Puštao i druge da se slobodno kreću

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su prošle nedelje M. I. (37), odgovorno lice odeljenja pri Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem. Uhapšeni su i Željko Vujanović, D. M. i G. Đ. koji se terete za krivično delo davanje mita.

M. I. je, kako se osnovano sumnja, omogućio slobodu kretanja i drugim osuđenicima koji su mu povereni radi sprovođenja i kontrole mere kućnog zatvora na teritoriji koju pokriva nadležna kancelarija u Kragujevcu, čime je direktno kršio presude i samim tim sprečio ostvarenje i svrhe kažnjavanja.

Pročitajte još:

On se takođe  tereti i da je prema jednoj koleginici posredovao da ne izvrši službenu radnju koju je bila dužna da izvrši u vremenu kada je bio odsutan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike