"To mora da je ozbiljna stvar": Bulatović je pre 24 godine zamerio Milu sumnjivi uvoz banana! Pogledajte njegovu reakciju (VIDEO)

02.09.2021

18:28 >> 06:05

0

Autor: j.jovanovic

Pre nekoliko dana u Crnoj Gori zaplenjeno je 1,4 tone kokaina vrednog stotinu miliona evra, koji je stigao sa bananama iz Ekvadora

"To mora da je ozbiljna stvar": Bulatović je pre 24 godine zamerio Milu sumnjivi uvoz banana! Pogledajte njegovu reakciju (VIDEO)
Copyright Foto: Uprava policije Crne Gore

-Ako potrošite 50 miliona dolara za uvoz banana onda to mora da bude veoma ozbiljna stvar- ovim rečima se pre 24 godine u jednom duelu na televiziji obratio nekadašnji crnogorski lider Momir Bulatović svom političkom oponenetu i sadašnjem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću!

Đukanović je na to uporno odgovarao: “Kakve veze imam sa tim, koliko je uvezeno pomorandži i banana, pa pet para za to ne dam”, odgovorio je Đukanović na Bulatovićevu konstataciju.

Pročitajte još

Upravo je ova konstatacija Momira Bulatovića, koju je uputio Đukanoviću, ponovo privukla veliku pažnju javnosti i aktuelizovana je nakon velike zaplene kokaina u Crnoj Gori.

Pročitajte još:

U julu 1997. godine, kada su se njih dvojica trajno razišli zbog političkih neslaganja Đukanović je zamerao Bulatoviću veze sa bivšim predsednikom Republike Srbije Slobodanom Miloševićem i optuživao ga da gura zemlju unazad, dok je Bulatović svoju političku kampanju zasnivao na optuživanju Đukanovića za lično bogaćenje.

Pogledajte snimak njihovog TV duela:

Zanimljivo je to da u video snimku koji je star 24 godine Bulatović pita Đukanovića za preterani uvoz južnog voća u Crnu Goru insinuirajući na to da decenijama traje uvoz banana i pomorandži u Crnu Goru koje su samo paravan u kom se krila droga.

Osim toga, potpredsednik vlade Crne Gore, Dritan Abazović je u obraćanju medijima povodom istorijske zaplene kokaina u magacinu biznismena Bude Banane kazao da je droga decenijama dolazila u južnom voću u Crnu Goru.

Zaplenjeni kokain u magacinu Bude Banane Foto: Uprava policije Crne Gore

-Ta droga je u vrednosti preko 100 miliona evra, skrivana u bananama. Prepostavljam da odakle ju je držao, da odatle i dolazi. Odakle je dolazila decenijama, odatle i dolazi samo što sada ovde više uporišta nema – kazao je Abazović.

Podsetimo, u magacinu u Zeti je pre nekoliko dana zaplenjeno 1.400 paketa sa skoro 1,4 tona kokaina sakrivenih u tovaru banana. Zaplena je vredna 100 miliona evra i smatra se rekordnom zaplenom kokaina na ovim prostorima do sada, a u Crnu Goru je ušla brodom, preko luke Bar.

Pročitajte još

Carinici su kokain uočili još u Baru, ali su u dogovoru sa policijom pustili da kamionima stigne na odredište kako bi se otkrilo kome pripada i onda je sprovedena akcija zaplene. Vlasnik magacina je crnogorski biznismen Budimir Krstović poznatiji po nadimku Budo Banana, koga je crnogorska policija uhapsila zajedno sa ćerkom Marinom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike