Kum Bude Banane se pravda: "Ja sam naredio pretres, prijatelji smo, ali..."

03.09.2021

23:03

0

Autor: A.S.

Najveća praćena zaplena kokaina u ovom delu Evrope, dogodila se 26. avgusta kada je policija među bananama pronašla 1.400 kilograma kokaina

Kum Bude Banane se pravda: "Ja sam naredio pretres, prijatelji smo, ali..."
Ilustracija/Profimedia

Sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović izjasnio se u pisanoj formi o kumovskim vezama sa porodicom Krstović, odnosno sa Marinom i njenim ocem Budimirom koji su osumnjičeni za šverc kokaina, a koje je on nakon prošlonedeljnog privođenja po pronalasku 1.400 kilograma kokaina u njihovom magacinu pustio da se brane sa slobode.

Da je sudija Ivanović kum Krstovića saznalo se kada se u javnosti podigla velika prašina jer je postupajući u njihovom slučaju odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor osumnjičenima za šverc gotovo tone i po kokaina. Tada je sud zatražio njegovo izuzeće zbog osnovane sumnje u pristrasnost.

Pročitajte još:

Posle toga od njega je zatraženo pismeno izjašnjenje o informacijama koje su se pojavile, a on ga je dostavio sudskom savetu koji će ga razmatrati tokom sledeće nedelje.

Sam Ivanović medijima je potvrdio da je povezan sa porodicom Krstović, odnosno da je Budimirov brat bio, kako je on rekao, “svedok na krštenju njegovog sina”, odnosno da je njegov kum.

– To je brat Budimira Krstovića. Jesam prijatelj i imamo neke odnose koji se mogu dovesti u vezu s tim. On je bio svedok na krštenju mog sina pre nekih 30 godina. Ali za mene to nije sumnja u moje pristrasno postupanje. Ja uopšte nisam pristrasno postupao – rekao je Ivanović, prenosi Blic.

Drugi deo svoje izjave, da njegovo postupanje u slučaju nije bilo pristrasno, posebno je podvukao uz objašnjenje da je upravo on imao istaknutu ulogu u akciji koja je prethodila zapleni droge na posedu Krstovića u selo Mojanovići nadomak Podgorice.

– Upravo sam ja naredio da se izvrši pretres njihovih poslovnih prostorija, a i pre toga sam bio vezan za neke radnje koje su dovele do pretresa i otkrivanja te količine kokaina – tvrdi on.

O samom odbijanju pritvora rekao je da je tako postupio jer se ta mera određuje “izuzetno”, pa je umesto toga Krstovićima odredio “adekvatne mere”.

– Smatram da se mera pritvora određuje izuzetno, pa sam, umesto pritvora, odredio mere nadzora tako što sam im oduzeo putne isprave, tako što sam im zabranio da napuste mesto boravišta u Crnoj Gori i da se mesečno javljaju Upravi policije. To je za mene adekvatna mera obezbeđenja prisustva okrivljenih u daljem toku vođenja krivičnog postupka protiv njih – kazao je Ivanović.

Nakon što je tužilaštvo uložilo žalbu, njegova odluka je preinačena, pa su se Marina i Budimir Krstović, poznat i pod nadimkom Budo Banana, ipak našli u pritvoru.

Podsećanja radi, ova, najveća praćena zaplena kokaina u ovom delu Evrope, dogodila se 26. avgusta kada je policija u magacinu firme u zetskom selu Mojanovići među bananama pronašla 1.400 kilograma kokaina.

Pročitajte još:

Nakon što su tri kontejnera ovog voća poslata iz Ekvadora brodom, po porudžbini Marine Krstović za njihovu firmu “San Francisko”, tokom transporta ili pretovara među naručenu roba je ubačena droga. Po pristizanju u Luku Bar roba je prošla carinu, a onda je jedan tovar u kom se, kako je utvrđeno, nalazilo samo voće poslat u Srbiju, a druga dva su kamionima odvezena u hangar firme koja je u Budovom vlasništvu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti