Ubicu iz Belvila spaslo hapšenje: Nalogodavci planirali da i njega likvidiraju?

27.11.2020

08:39 >> 09:17

0

Autor: E. H.

Iza zločina stoji jedna beogradska navijačka grupa. Iz straha za svoj život, Lazar T. (22) svu krivicu preuzeo na sebe

Ubicu iz Belvila spaslo hapšenje: Nalogodavci planirali da i njega likvidiraju?
Copyright Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Mirkovića Foto MUP
Lazar T. (22), osumnjičeni za ubistvo Bojana Mirkovića (34) u Belvilu, preuzeo je svu krivicu na sebe. Istražni organi ipak veruju da iza svega stoji jedna navijačka grupa iz Beograda, koja je nakon zločina i njemu pripremala likvidaciju.Kako je 24sedam pisao, Lazar T.  je u policiji ispričao da je u zločinu koristio dva pištolja, pokazao gde ih je bacio, nakon čega su ih ronioci pronašli, a policiju je odveo i do mesta gde je sakrio bicikl kojim je pobegao s mesta događaja. U tužilaštvu se, međutim, branio ćutanjem.

TANJUG/ FOTO PRIVATNA ARHIVA/

Operativni podaci pokazuju da je Lazar T. povezan sa pomenutom navijačkom grupom, kao i da je za ubistvo Mirkovića uzeo “prvu ratu” i kokain. Već je jednom okrvavio ruke. Pre četiri godine, posle kraće svađe, nožem je izbo dvojicu mladića na Slaviji, pišu “Novosti”.

– Njemu je obećano da će biti sklonjen u Crnu Goru, ali za njega je prava sreća što je uhapšen. Spremljena mu je mnogo crnja sudbina, koju je izbegao. Plan je, najverovatnije, bio kao i za njegovog imenjaka iz “Ušća”, koji je ubio Aleksandra Šarca. Sudbina godinu dana starijeg Lazara Ilića je neizvesna, iako je za njim raspisana poternica zbog sumnje da je ubio Šarca – navodi izvor ovog lista.

Pročitajte još: “Pink panter” zastrašio sve u sudnici: Gorana samo dve dame smele da pogledaju u oči

Policija i tužilaštvo su kao pomagače u ubistvu Mirkovića označili Bojana K. (37), koji je u emotivnoj vezi sa majkom Lazara T., i Dušana K. (32). Navodno, obojicu je u celu priču uvukao ovaj najmlađi, kome je bila potrebna pomoć da počini zločin.

Lazaru T., kao i njegovim pomagačima, nakon saslušanja je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiče na svedoke i da ne ponovi krivično delo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike